090630

sista dagen i mitt gamla liv?

Usch, sitter här i datastolen och funderar.. Va dålig jag är egentligen. Jag gör verkligen inget för att få mitt liv att bli bättre? Inte lägger jag ner tid på att leta jobb som jag ska, eller att kanske plugga under tiden istället för att sitta hemma. Jag jobbar inte på mina relationer, varken till vänner eller nu då, mina sambosar. Jag orkar inte lägga ner tid i stallet längre när jag känner att jag inte får något tillbaka. Jag verkar helt enkelt bara rulla fram i någon medelmåttig fart och bara hålla lågan uppe. Jag vill hitta något som gör att jag tänder till igen. Som gör att jag får den där kicken att vilja jobba på mina relationer, vilja kämpa för ridningen och hästarna, vilja komma ut och träffa folk, vilja ha ett jobb oavsett vad det egentligen är för ett jobb bara kamraterna är bra. Måste säga att jag har på senare åren "hittat/träffat" en människa som gör så mycket gott för alla. Som verkar ha det så skönt i sitt liv, alltid glad, positiv mot allt och alla. Hejar alltid på och klagar aldrig. Hur kan man vara så? Så himla underbart snäll och go mot alla, så vill jag bli! Och ha en mening med allt varje dag. Åh, jag vill verkligen ändras, men hur ska det gå?

Sista september kommer bara fortare och fortare, igår blev jag nästan gråtfärdig när jag tänker på det. Inget jobb, ingen studentplats, jag har inget rätt till vare sig bidrag från kommun eller ams på ngt sätt. Hur har dom tänkt att man ska leva? Hur ska man kunna försörja sig. det enda svaret jag får när jag ska söka bidrag är; "Du bor med studenter, då har ni gjort ett val, då får studenten försörja er" Men hallå? En students "lön" är 8000:- i månaden? Då lever man väl under existens minimun? Snart blir jag helt galen. Blir snuvad på alla jobb jag ser. Om dom bara tog dit mig och jag fick prov jobba skulle dom säkert ta mig med en gång. Men hur säger man det till arbetsgivarna? Nae livet är inte lätt för oss 80-talister. Jag längtar ut. jag vill inte sitta här inne i den här borgen i hela mitt liv. Bort från lägenhet och in i arbetslivet! Så nu har jag lite inspiration nu ska jag skriva CV och brev till fingrarna och tangentbordet glöder!

over and out
Maria

090625

löningsdag!

Alltså utan att peka ut någon eller så men jag kollade runt åpå lite bloggar förut. Och så kom jag in på en blogg som hade länkar till youtube, och där hade pinsama människan laggt upp en massa låtar när hon sjöng? Amen hallå? Ska du bli upptäckt av någon på youtube eller? Suck, och så allt pinsamt prat innan med "Länge sedan sist" "skit samma nu kör vi" Bla bla bla

over and out
maria

090622

tre dagar kvar till lön


Jo så sant som det är sagt, och vädret kan inte bli bättre! Hela dagen igår spenderades ute. Till en början vid sju snåret tog jag med Peter till stallet, eller han mig eftersom han stog för skjuts och fordon ; ) Va där till ca nio, halv tio. Åkte hem och slängde mig på gräsmattan och njöt. SÅ SKÖNT! Somnade nog flera gånger. Sen in och äta, kolla lite på TV och sen drog vi till Halvars. Träffade Soffy och Tobias på vägen med så dom följde på till glassen. Efter det gick vi till ICA strömmen och tog vägen utmed stömmen hem, så fint och mysigt där! Väl hemkommna kollade vi lite på DH so mvi har massat för många avsnitt av! Sen kom allafall Henke äntligen hem med Asta igen ;) VI drog till tennisklubben och sen hem till mamma och grilla. Det är en riktig sommardag det!

Idag har jag än så länge hunnit med stallet och ridning, fyllde hela tunnan med vatten så jag hann inte riktigt med att smöja som jag hade tänkt men får bli en annan dag det. Ridningen gick allafall superbra och det var länge sedan det! Härligt det med. Sen fick jag en helt underbart samtal så nu har jag lite jobb i sommar igen. Skönt det, perfekta tider också. Senare ikväll ska vi gå över gatan och köpa ett nytt skrivbord för det som vi har just nu är på tok för stort för det här lilla rummet. Så det ska bli skönt med ett nytt bort så vi kan få lite ordning!

Nu blir det som vanligt en dusch och lite jobb som väntar. Slappt idag dock inga handledare eller linkande så det ska nog alltid lösa sig det här! Och på torsdag är det ju som sagt löning som väntar så det är ju bara en helt underbart slapp och skön vecka med massa fin fint väder! Onsdag-Torsdag-Fredag hittar ni mig på gräsmattan!

over and out
Maria

090615

två veckor försenad!!!

ja usch, nu ligger jag två veckor efter igen, inte bra Maria. Men vad ska man säga, blogen drar inte så mycket längre, varken läsare eller mitt intresse, har helt enkelt inget som är tillräkligt intressant att skriva om varje dag. Summerar lite av veckorna som har gått sedan sist helt enkelt;

Vi har ju som sagt flyttat så det har varit många besök och grillningar under den första tiden. Lite stall har man väl hunnit med som vanligt men inte i samma grad som förr. Sedan den här veckan har det ju varit student för hela slanten! En helt underbar vecka helt enkelt. förutom vissa stunder som jag verkligen inte gillar längre och som jag bevär för men vad ska man göra. Bara att gå dit.

Men studentveckan har som sagt varit toppen. Eric och Nathalie har tagit studenten och så några till ;) Utgång torsdag och fredag och fredagen vart helt klart bäst! Torsdag var det för mycket folk. Lördagen blev precis lagom, lagom med allt och jag har nog aldrig haft så trevligt. Så himla kul när man tänker tillbaka på det, synd att Nathalie gick hem bara.

Straxt blir det jobb, lika "kul" varje gång. handledarkurs ikväll med. skönt det iofs. Senare kanske det blir en tripp till IKEA med, sånt gillar vi! Så nu är det bäst att jag hittar någon tjocktröja jag kan ha för jag har gått och blivit körkyld också :(

over and out
maria

090602

en månad senare

Lite dåligt med uppdatering här kanske ni tycker. Men det har varit fullt upp i maj månad. Flytt och massa farande hit och dit... Konsterter och resor m.m. =)

Just nu sitter jag i mitt nya rum i lägenheten i ektorp. Bor ju här nu ihop med Peter och hans kompis Henrik. Går än så länge smooth, men vem vet. kanske att "smekmånaden" är över snart så börjar det riktiga livet. Igår hade vi det allafall skönt ute i solen alla tre plus Gustav så vi var röda och fina när vi kom in sen. I like!

Igår var det valmöte, jag ska jobba på söndag, så gå och rösta alla! Men gärna förtid så det blir mindre arbete för oss, haha. Mötet var i allafall väldig långdraget och segt, hade nog lika gärna kunnat stanna hemma, men nu kan jag nog allt utan och innan.

Senare ska jag på information om ett jobb får väl se vad det leder till, är inte så sugen men det kanske går över, och sen är det jobb på Ljura som väntar. Kvällen bjuder på grillkväll i stallet med förhoppningsvis fint väder så det blir brännboll i packock eller ridhus, men det ser ut att bli trist väder så vi får väl se om jag ens åker ner om det regnar.

Seg dag idag, inte mycket att göra men det finns mycket att göra, men har ingen ork riktigt. Har lyckats ringa upp 300 kr på en vecka. Sorgligt, fattar inte hur det kan vara sant... Men, bäst att ta och leta reda på ett par kläder man kan ha på sig idag så. Suck, orkar verkligen inget just nu. För mycket ogjort!

over and out
Maria

RSS 2.0