091126

helgen är här!

Igår vart inte riktigt som planerat.. först blev det ju skola som tänkt.. men istället för att sedan åka och träna hem och äta mat, hämta lucialinne hos mamma, sen baka bullar hos farmor.. blev det en tripp med Soffy till Hultsfred. Det va ju lika trevligt det. Jag kan träna en annan dag och farmor hade bakat åt oss så det vara bara att komma och hämta ;) lucia linnet hämtar jag imorgon eller på söndag när jag ska dra med lillbrorsan på tomtesmyg. :)

Dagen idag börjar med ångest.. usch jag kan verkligen inte sluta grubbla på allt. Blir nog ett sms lån i slutet av månaden af.. :/ Ja, det verkar luta åt det hållet.. Orkade inte med träning idag så jag ska skärpa till mig och gå imorgon! Ska även hinna med tvättstugan och lite julstök samt plugg eftersom jag somnade framför TVn på eftermiddagen idag igen.. Nu ska jag väcka Henkan ur hans lilla supernap och dra med honom upp på vinden och leta stakar :) Blir inget mer jul pyntande eftersom vi ändå ska flytta alla saker snart så..

Och imorse 6.20 ringde någon på våran dörr.. det va helt tyst i trapphuset (det är ganska lyhört) Jag kunde inte somna om men Henke somnade fort igen.. efter en stund ryktes dörren upp.. snacka om att min puls gick upp i topp.. Så jävla rädd.. Det var ingen utanför så jag vet inte vem som lyckades öppna den.. hua.. vilket mardrömsstart på dagen.. skakade i flera minuter. Så nu ska jag alltid låsa dörren när jag ska sova, och inte vara lat och inte orka gå upp och låsa den efter mig!

over and out
Maria

091124

en månad kvar och csn imorgon

tisdagar innebär lång sovmorgon, vilket alltid är kanon, men jag tror mina sovmorgonar börjar dra ut lite väl på tiden, halv tio känns inte ok faktiskt.. haha. Har af hunnit ringa en massa bra samtal idag så det är bara att hålla tummarna. Skolan sen, så himla skön dag. Jag gillar skolan, något minus med det kanske men tyvärr kan jag inte göra något åt det. bara att acceptera! Vi kom af fram till att det inte finns någon dagisklass i närheten som vill gå lucia på skolan så vi får ta tag i det själva.. Jag ska va lucia, carro och maria tomtar resten tärnor. Det blir nog kanon. Levande ljus med hoppas vi på.. men skolan sätter säkert stopp. platsljus, NEJ TACK!

En månad kvar till julafton med, tror inte jag har haft så dåligt om pengar någonsin? Hur kan det komma sig? Jag försår inte.. men men, blir väl att rita teckningar till alla.. fy fan för att vara en dålig-icke-spar-kunnig-student.. blä för det livet. hoppas på jobb snart, annars blir jag väl tokig! Men innan dess ska jag hinna med julmarknad, Ullared, Luciatåg, två slutprov, avslutning i skolan, sprutan, lämna blod, flytta och vara massa med Henrik och mysa. Och vet ni en annan sak? Sune gillar mig! Det ni, det är svårt att slå!

Imorgon blir det skola, träning, cykling och bullbak. Förhoppningsvis lite plugg på kvällen med.

over and out
Maria

091121

lååååång lördag

äntligen är jag hemma igen. jag vill ha en häst.. jag vill träna.. jag vill tävla.. och jag vill ha ork och energi till det. Just nu har jag inget av det :p haha, en bra början.. kan bara bli bättre. ;D Har allafall varit i stallet och slitit hela dagen så nu är jag bra trött. speciellt i ryggen.. när ska det bli bra då? Tränar ju nu, borde känna någon skillnad? Enda gången det känns som jag gör det är när jag bär vatten hinkarna.. I want to see some resultat!

Nej nu ska jag gå och kolla på en film som börjar med min henrik.. för dom hoppade tydligen bion idag så nu ska jag gå och somna i famnen.. mys lördag blev det af. Imorgon är det PLUGGSÖNDAG Maria Nordqvist.. fan om du inte pluggar!

over and out
Maria

091120

fredagsmys

fredag äntligen är det fredag! Åh, den här dagen känns helt toppen bra även fast den bara har börjat och även fast jag bara ska göra "vardagliga" saker; upp som vanligt, för sent, och farma. Och som vanligt så fungerar det i en kvart och sen dör den.. Sen har jag även hunnit med att diska och halvt klätt på mig. Senare vid tolv blir det träning på friskis och efter det ska jag cykla som en tok hem. Äta lite mat och sen ska henrik och jag åka till Linköping, handla lite saker och sen fika på stan, mys, fredagsmys :) Efter det blir det bilen hem och byta om, mot stallet och ta kvällen.. dock behöver jag bara mocka och ge mat för sopandet lämnar jag till mig själv lördag morgon :) Snabbt hem och ha lördagsgodis mys istället för på lördag då henke ska gå på bio med Leight och hans tjej.. jag har ju stallet så jag kan inte följa med :/ To bad!

Imorgon blir det som sagt stallet hela jävla dagen.. Ska ta med en massa plugg så jag kan sitta med det mellan fodringarna.. :) Så på måndag kan jag allt om turism och resor.. inte, om jag känner mig själv så kommer jag nog slöa mig så jag har en massa tid på mig att göra stallet istället för att göra läxor.. ;) Men nu måste jag göra mig iordning lite mera. Ska testa Facebook en gång till och se om FarmVille funkar nu.. annars surar jag ihop och går och bäddar sängen..

Jag vill utomlands!! NU!



over and out
Maria

091118

4 månader ♥

Nu är man skönt skolledig ända fram till måndag! Kanon skönt, massa tid att lägga på plugg och träning. Har tränat på friskis nu två dagar i rad. Heja mig! Så idag har jag en skönt träningsvärk i kroppen, påt igen på fredag :)

Fyra månader idag med, "det känns så kort, men det är början på någonting stort" :) Sådant blir man glad av.. iih! Så jag ska väl försöka hitta något gott och laga sen tills mannen kommer hem så kan vi små fira lite innan jag åker till stallet för ännu ett kvällspass. Tre i veckan och sen har jag hela lördag! Oj oj, trött på stallet blir man.. ;)

Men nu idag står det på schemat att plocka upp jord efter Sunes nattliga promenarer i min stora kruka, få tag i en besiktningstid till lägenheten, laga mat, diska, plugga turism&resor och konferens&reception sen blir det stallet och kvällsfodringen och efter det ska det tydligen vara fotboll så ingen bonde idag antar jag :/ Men jag har redan en bonde så det gör inte så mycket, får väl kolla på play imorgon istället.

over and out
Maria

091116

måndag, ny vecka, 29 dagar.

Hade kvar min cykel hos Jessica sedan iförrgår så det blev till att ta sina friska ben till henne och hämta den och sen cykla till skolan.. Hann nästan, bara fem minuter sen.. Skönt med en promenad till stan,det är långt från Haga ;) Vet dock inte om jag tog slut på all min energi när jag gick för när jag väl kom till skolan va jag supertrött.. ögonen hängde och jag fasnade med blicken flera gånger.. Men jag ska inte ta någon tupplur idag, ska vara vaken till kvällen och sova när man ska.

Snart ska jag äntligen montera mina lysen på cykeln som har legat på hatthyllan sedan jag va i Ullared.. alltså, typ en månad minst sedan, haha. Men nu ska dom på så behöver jag inte vara rädd för böter av polisen. Sen ska jag ta min cykel och mina nya lysen och dra ner till Friskis och ta ett medel pass med Negme, kul att ha någon att gå med, så idag kommer jag inte ha någon ursäkt! Bra Maria, måste hitta motivationen igen.. har tappat den lite nu när jag har varit sjuk. Men jag ska nog jobba bort alla extra kilon som jag har fått.. Jag tycker inte illa om dom, men jag skulle klara mig utan dom.. Så jag kan ta på mig mina finare jeans och tröjor igen.. Just nu känner jag mig som ett hus när jag ser dom.. :/

Grattis till Nathalie som fyller 19 idag med!


over and out
Maria

091114

frisk, jajamen!

Upp tidigt imorse, tidigare än tuppen kändes det som, men Sune va vaken och mysig så det blir lixom lättare att vakna till då, låg där med Henkan på ena sidan och Sune på andra, hel mysigt och jag ville verkligen inte gå upp! Men, jobbet kallade så det va bara att gå upp och treva i mörkret. Kallt och regnit och jag vet inte hur seg jag va idag.. allt tog sådan tid! Höet va mögligt så det fick man ju kolla extra.. sen när jag skulle köra upp hökärran från logen så var den lastad lite illa så allt jävla hö åkte ut i gången, helt slut i armarna efter all mockning så fanns det inte mycket ork kvar.. oj oj, det märktes på tiden det tog att jag har varit sjuk.. halv ett! Men jag gick inte med några raska steg idag inte ;)


Nu är jag äntligen hemma allafall och har tagit en varm dusch, så skönt när man kommer hem från stallet och det värker i kroppen när man står där.. SKÖNT! :) Så har jag ätit lite mat med så nu ska jag ta tag i pluggandet ett tag. Har ju läxa till måndag så den ska väl göras :p För imorgon ska jag bara ha det skönt och så ska Henkan och jag gå på stan och köpa Glögg set :) Men nu är det bäst jag börjar med läxan så tiden går lite fortare.. har så ont i ryggen så jag har önskat massage sen. Lovelii! 

over and out
Maria

091113

fredag den trettonde

Hua, otursdag eller inte? Jag tror inte på det så mycket, men ändå vågar jag knappt göra något. haha. Idag ska jag allafall vara effektiv. Henrik och jag kom överens om igår att vi ska ta tag i min lata sida... Så idag har jag fått lite uppgifter som jag ska göra.. har ju i princip redan gjort dom klara.. eller jag har väl knappt börjat? Ska af ut och gå, diska DIREKT efter mig och sen som en bonus så är det tvätten ikväll. Så nu ska jag straxt gå ner till stan och fixa lite, bla. köpa lördags godis och gå förbi glasbanken till min överraskning ikväll och sen till turistbyrån om parkering till Asta när vi flyttar, och sen även Infoteket.. Vet inte om allt kommer att bli gjort med man kan ju hoppas ;) Det är ju en del av mitt "nya" liv..

Sen när jag kommer hem ska jag baka negerbollar, och ja det heter faktiskt negerbollar.. Det är ju inget speciellt med det, negerbollar, bara ett namn. Och förresten, Henrik är bäst, och om fem veckor blir vi sambosar, puss på det!

over and out
Maria

091112

topp betyg Maria

Skulle ha haft två visningar idag men nu är lägenheten äntligen uthyrd.. dock vet jag inte vad jag tycker men det är inte upp till mig.. Den är allafall uthyrd och jag kommer få betala dubbla hyror. Om jag bara hade gjort som jag hade tänkt så hade jag kunnat ha bara en hyra att betala.. men, det är lätt att vara efterklok ;)

Skolan idag då, gick väl kanon. Fick reda på resultatet på förra provet.. fick inte toppbetyg som förra gången med ett ganska bra vg af. Var ju fortfarande bäst ;) Fick även veta slutbetyget i Hotel A, slutade med flaggan i topp, MVG så det blir lite småfira här nu ikväll när vi vet att Henke har klarat sina båda tentor och jag har klarat Hotellen! :) Ska faktiskt ta och gå till affären sen så jag får röra på mig lite. Kanske kan försöka gå ut och gå nu varje dag och sen komma igång med träningen på måndag.

Helgen kommer bli lugn Henrik har berättat en hemsk sak för mig, han sa det igår och jag trodde jag skulle bli tokig innan han sa va det va.. det är så hemskt.. Det är ingen match för Arsenal i helgen. Alltså mitt hjärta höll på att stanna. "Gud så hemskt". Af blir det stallet på lördag annars ingen planerat..

Nu blir det förlossningskliniken ;D

over and out
maria

091111

farma på hög nivå

Skolan idag igen.. dock blev jag lite sen eftersom jag lyckades snoza alldeles för länge.. ibland vill man bara inte gå upp, och idag var en sådan dag.. Men upp kom jag, och jag segade mig igenom skoldagen. Fick dagen till ära cykla hem på lunchen med Henrik :) undan gick det kan jag säga, inte så kul när man har varit sjuk en vecka men det fick gå för vi cykla utan vantar... SKIT KALLT!

Väl hemma blev det mat och en fruktansvärd huvudvärk kom fram.. hua, blev till att försöka sova bort den för Ipren hjälpte inte mycket.. så efter tre timmar gav den sig äntligen.. Så jag har hunnit med att plugga till imorgon och ska nu bara göra uppgifterna för de är faktiskt lite konstiga måste jag säga.. men jag ska ta med mig datorn till sängen och göra allt där.. så mysigt att ligga i sängen och lyssna på låtar som Magnus Uggla-Första gången, Ronan Keating-When you say nothing at all och faktiskt också Magnus Uggla-Trubaduren samt Taking back Sunday-Make dame sore.

Har hunnits med två visningar idag med och ska ha två imorgon med.. börjar faktiskt bli trött på det nu, det finns en perfekt. Varför in ta den hyresgästen? Åh, besvara mig och er besväret bara! Fick en samanbrott förut och bara såg hur min ekonomi kommer gå åt helvete i december.. Jul, Soffa och dubbla hyror, allt utan ett enda öre. Någon som kan trolla åt mig? Nej, nu ska jag gå och sova.. är redo för lite mys med henke känner jag. Han får mig att glömma världen runt omkring för en stund <3

over and out
Maria

091110

första skoldagen

och jag känner mig inte ett dugg frisk.. får se om jag pallar mig till skolan imorgon, men jag tror jag måste.. Jag klarade allafall av dagen, och cyklingen fram och tillbaka. Heja mig, nu ska jag ta nya tag och åka till stallet. Känns sådär peppande alltså. Men jag ska ta tag i det. Nu ska jag åka och planera roliga saker! :)

over and out
Maria

091109

tre plus tre veckor kvar

Jag vet att jag har lovat lite bilder på min lägenhet ett tag så nu har jag äntligen tagit tag i det.. laptoens kamera va visst sådär i det här ljuset men men, det duger ;) Sune fick vara med på ett hörn också..



Har precis satt mig i soffan och ska börja ändra lite på mitt CV.. Tänkte på det förut. det här är första gången på många år som jag BARA ha en sysselsättning för mig.. bara skola, inget extrajobb... Det känns skönt på ett sätt för jag klarar mig men det är ju inte helt fel med lite extra kulor alltså. Men åh va skönt det är med en massa ledigt. Nu har det varit speciellt skönt eftersom jag har varit sjuk en hel vecka snart.. någon konstig sak med massa ont i halsen och hosta och allmänt trött och seg.. Men ingen feber eller snorig.. Hoppas det är något som går annars va det kanske baconfeber? :p

Ikväll blir det ett avsnitt av Halv åtta hos mig och Ullared.. sen har visst herr Henrik bokat TV'n för Fifa hela kvällen. Usch, fotbollsspel är verkligen inte kul. Jag ska nog köpa Singstar eller ett bilspel, det är kul! Men innan TV kvällen börjar ska vi laga kräftpaj och adressändra tror jag. sex veckor kvar, måste börja packa!

over and out
Maria

091107

mitten på en lång helg..

Börjar känna mig bättre nu.. Dock känns det fortfarande som om min kropp är ute på löparpass utan min andra del av mig, lite halvkusligt sådär. Känner att det va rätt skönt att jag kunde byta bort stallet imorgon bitti iallafall. Så tack Nathalie för det! =)

(Inte Tobias nuvarande men tidigare bil)

Idag har jag tillbringat dagen på vad jag trodde skulle bli en liten utomhus aktvitet som senare visade sig ta hela hm.. ja 4 timmar nästan.. och det va inte skönt att stå på ett fält i lera och blött gräs med ett parstumpor och titta på klockan samtidigt som man jobbade med andan.. haha, men det va kul. Det gick bra för Tobias och ett tag hade jag så mycket kläder på mig att jag inte hörde vad folk, eller jag själv, sa så jag talade enligt säkra källor tydligen väldigt högt ;) När vi då äntligen åkte hemmåt vid två sprang jag in ropade på Sune så vi låg i soffan ett tag och värmde oss. Det va skönt efter den kalla utetiden.. Dock tror jag det gjorde gott på min "förkylning".

Sedan dess har jag bara suttit inne och nördat framför datorn.. är snart inne på min femte timme.. inte undra på att jag börjar må dåligt ;) Men nu ska jag ta mina sista krafter för dagen och göra lite läxor.. Det ska göra en rapport, en engelsk redovisning och något som ska lika ett manus till ett julspel på julavslutningen.. Desutom ska jag ändra mitt CV.

Heja mig att nedladdningen går så fruktansvärt fort!

over and out
Maria

november the third..

Ledig heldag

Har äntligen blivit klar med alla mina anteckningar till provet på torsdag, så nu är det bara att läsa läsa läsa.. dock borde jag kanske börja lite, men jag hittar ingen ro.. Allt ska städas, diskas, plockas undan och lagas mat och äta duscha sova, skola.. åh, jag hinner ju inte sitta i fem timmar som jag vill.. Men men, jag får väl skylla mig själv.. Imorgon när jag kommer hem ska jag allafall sitta länge. Hela eftermiddag/kvällen. Det här ska bara gå! :)

Idag har vi även åkt på en liten tur till Linköping och skulle handla men nej då så blev det inte så vi fick åka hem tomhänta.. Åkte förbi mataffären på vägen hem.. Första gemensamma inhandlingen, mycket trevligt. I love this guy! Så nu har jag precis plockat in allt i skaffri, kyl och frys och gett Sune sin efterlängtade dagliga kvällsmat, blötmat, mums mums! Lyssnar på ett avsnitt av Mammas Nya Kille. Så snart ska jag börja med maten, Henke är duktig och är och tränar, jag kan knappt röra mig för min nackspärr.. känns dock bätte idag så jag hoppas jag kan vara med på Slim And Tone imorgon =)

Har föresten varit duktig och varit och blivit blodgivare den här veckan med. Så jag ska dit på min första tappning torsdag den 17 december.. vecka 51.. den bästa veckan som vi längtar så mycket till.. hihi. Nej usch, nu kommer Henrik bli besviken om jag inte har maten klar tills han kommer, och det vill jag ju inte. Ska njuta nu eftersom helgen kommer bli utan Henke.. Uppsala kallar på honom. Så jag ska nog sukta åt mig några fribiljetter och ut och supa tror jag.. då får man tänka på lite annat :) Nej mat var det ja.. :p

over and out
Maria

RSS 2.0