100131

sista januari, seegt

Oh, vilken dag det var igår då.. :p Började med att gå och lägga sig halv två på natten.. sen upp vid sex igen.. sådär kul att gå upp fyra timmar efter man hade gått och lagt sig. Men upp och hoppa. -14 på mätaren på med mössa och underställ sen mot stallet. Va svinkallt att gå ut med hästarna. I slutet fick jag gå ut med en häst, in och värma mig vid elementet i ca 5 min, ut med en ny häst, in och värma osv.. hua.. -30 var det då. GAH! Så sjukt kallt. Tur att större delen av jobbet var inne i stallet dock. När dom senare skulle in var det lite "varmare" så då gick det bättre.

Hem och ducha, slänga i sig lite mat och göra iordning. De första kom vid halv fem, fem. Sen gick det bara vidare. Jag lyckades göra något som var varm smörgåstårta. Kanon gott. Dock hade ja tankarna på att dricka mer än äta, så jag missade lite på den, får göra en egen här någon dag :) Gick till trappan vid halv tio och stog i kö ca 40 min.. skapligt kallt! Väl inne vart det nästan föör varmt. Då är det tur att man är tjej, klänning och strumpyxor är helt OK.. vs killarnas byxor, t-shirt, overall m.m. Åh så varmt ;) Men det kanske är därför de dricker så mycket!
Hemgång vid tre och då hade jag så ont i fötterna, åh. Så ont, hade ont även imorse. Nu börjar det dock släppa. Måste allafall samanfatta kvällen så himla trevlig och lyckad. Tyvärr var Christina och jag lite oense men det är löst nu så det är skönt. Frida och jag rockade på dansgolvet, och löpte emallanåt amok efter Henrik och Gustav som försvann hela tiden. Hur ska man då kunna gå till baren när pengarna är på vift? haha. Kanon killar till kompisar allesammans allafall :) Mycket trevliga.

Idag mår man lite som man förtjänar ändå. Mitt motto med "ingen sprit efter tolv gör att du inte blir bakis dagen efter" höl sådär igår. Jag svepte öl och drinkar m.m. långt i till halv två. Sen vart det så nära att jag handlade mer men som tur va var caschen slut då ;) Så idag är huvudet fortfarande tungt.. Magen är sådär, har ätit två rostade mackor och två fiskpinnar. Snart ska vi gå bort och köpa pizza, och festa till Köping!

Och en sak ska ni ha klart för er. Henrik Andersson är den underbaraste, finaste, snällaste, finaste, gosigaste, ja, helt klart bästa pojkvänn man kan ha! Jag är så glad att jag har honom :´)

Nu ska jag göra uppgifter till skolan på tisdag. Imorgon ska jag börja på Engelskan som ska ta mig till lärarprogrammet i höst. Buu, mitt huvud!

over and out
Maria

100128

besiktning, promenad och helg

Hej hopp nu ska ni veta hur duktig jag har varit idag! Ute och gått tre gånger uppför backen :D heja mig! Har inte så jättemycket träningsvärk efter passet igår dock. så nu får jag väl börja på intensiv ;) ha ha. Imorgon blir det tur dit också. skönt det, sen ska hela lägenheten genomgå en ordentlig städomgång och så ska jag göra iordning inför lördag :)
På tal om städning så är min lägenhet i haga inte längre min. Så skönt. Ska bara gå förbi med en nyckel imorgon bitti så är allt klart. Puh så skönt, han påpekade lite saker som lampan i taket, skit mellan fönsterna och "lite väl många hål i väggen", men jag klarade det allafall så det är skönt det :) Men du.. jag fick inte skriva på något papper.. ska man inte det? Hmm.. aja, jag får kolla upp det där imorgon innan jag går dit.

Skolan gick kanon, vi har gjort en kalkyl och planerat inför en resa till TUR i göteborg. Så jag ska skriva ner en excelfil så ska vi bara skicka iväg den till de högre höjdarna ;) Bara att hålla tummarna, men vi har så låga kostnader så det borde gå igenom. :) Så nu känns det skönt att ta helg. Har inte fått några böcker som vi ska läsa än heller så jag kan gå ut utan att ha dåligt samvete! YES!

Snart hoppas jag att henrik kommer hem så vi kan komma igång med lite käk, är så hungrig. Ja det är sant. Maria är hungrig, Henrik måste vara i princip död nu. Nej nu ska jag göra den där excel saken.




over and out

Maria

100127

punkt punkt punkt.

Idag började mobilen äntligen att fungera allafall :D Härligt! Så jag ar testat den nu och pratat i den och skickat sms, lyssnat på musik och tagit kort och massa, så den fungerar toppen. Lite synd att den inte har stegräknare, men det är väl sådant man får räkna med, finns ju inte i så många tror jag.

Har hunnit med friskis nu också, skönt det! :) Medel styka, fy fan va härligt! Förra gången orkade jag knappt med, men idag, då var det fullt ös :D Det är skillnad på när man kan rörelserna och när man inte kan dom. Mycket jobbigare när man inte hinner med!! Blir fredag också, plus jogga första rundan då med. Fit for vårruset!

Var en ganska skön kväll igår, lyckades få min hjärna att tänka på en massa annat än det som jag jag har lyckats komma in på de senaste två veckorna. Orkar verkligen inte mer mera skit snart, finns ingen energi att ta av mera. All gå åt till skolan och att hålla masken där, när man kommer hem bara rasar allt. Jag vill orka vara glad hemma också. Men man får inte klaga för då får man mera skit för att man klagar och tycker synd om sig själv. Så radera det här efter ni har läst det. För jag mår prima!

Nu ska jag ringa till tele2 och ifråga sätta min faktura, adressändringen för min oändrade adress, och polisen om mina nycklar! Sen blir det en sista resa till haga. Sen blir det hem och sitta med sina egna tankar.. Bara inte lördag blir som slutet på nyårsafton. För då lägger jag ner allt!

over and out
Maria

100126

sista dagen med Nokia

Vaknade imorse och var glad över att få byta minneskortet från Nokian till Samsungen.. men icke då. Maria har blandat ihop dagarna, så jag fick stå ut en dag till ;) Lyckades dock "sälja" min mobil i skolan. Så det blir jag av med också. Kanon :)

Skolan var slapp och bara helt seg så man näst intill somnade.. De flesta satt nog och nickade, haha. Henrik är duktig och pluggar i skolan nu, så jag har tänkt att jag ska gå förbi apoteket och hämta ut mitt recept och gå förbi Ica. För om jag ska vara så duktig så jag ska böraj dricka vatten mera, då ska jag inte dricka vanligt vatten utan citronvatten! Lite godare allafall..

Fick antagningsbesked från Komvux idag med, så YES! Nu blir det engelska B för hela slanten så jag kommer in på lärare som jag tror att jag vill allafall ;) sen är det vårruset i juni och förhoppningsvis en resa med henrik någn gång under sommaren med. Så nu har jag lite att se fram emot af.. Lite kul i all hemskt. Usch, kan verkligen inte slappna av på kvällarna. Bara tänkter och tänkter och tänker tills allt bara brister. Stackars henkan. <3 

Men hallå Maria, tiden går. Plugga eller gå till ICA! Ok, Ok...


over and out
Maria


100125

löningsdag

Ja om man hade haft ett jobb nu som man hade fått lite pengar ifrån så hade man fått det idag. Jag som student får nöja mig med CSN, men det är ganska bra det med :) Jag ska sätta mig ikväll med Henrik så kan vi betala alla räkningar.

Ska ringa ett samtal sen och hoppas på några bra nyheter. Har ju legat lite lågt den här veckan, vet inte hur mycket lust jag har längre men den går väl över kan man hoppas.


Imorgon är det redovisning och nytt ämne som gäller. Ska göra klart det snart så allt är redo. Efter det blir det friskis en runda och sen en skön kväll med som sagt lite räkningar, genomgång av besiktningsprotokoll m.m. en skön måndag med andra ord.

over and out
Maria

100124

söndag, snart en ny vecka

Idag vet jag inte vad jag ska tycka om mig själv än så länge ;) Har legat i sängen hela förmiddagen förutom när jag åt frukost förut ;D Men det som är bra är att jag allafall har pluggat! Vet ju inte när dom kommer och byter låset imorgon så jag kände att jag var tvungen att bli klar idag. Så jag får jobba ensam istället, men det går nog bra det med :) Har hittat en intressant kjedja som jag skriver om.

Ska snart gå ut i köket och se om jag kan hitta på något roligt. Kände för att göra något roligt nytt till mat idag, men jag orkade inte plöja igenom den över 700 sidor stora kokboken så noga.. får se om jag hittar något på nätet. Annars blir det fisk, potatis och sås :)

Kanske är duktig och går till friskis ikväll med. Skivstång, det kan ju vara bra, min värsta träningsvärk från igår är borta som tur är.. Men innan dess ska jag gå på årsmöte i stallet, valberedning i år. Känns som Malin och jag har gjort ett bra jobb faktiskt. fem nya, det är inte illa det!

Om en vecka hoppas jag att jag sitter och mumsar på en pizza, dricker vatten och mår rätt bra med tanke på den underbart roliga kvällen jag hade kvällen/natten innan.

over and out
Maria

100123

Grattis lillbrorsan :)

åtta år idag så det blir kalas i eftermiddag :)

 

Men innan dess ska Maria hinna med mycket ;) Först och främst ska det bli plugg hoppas jag. Skulle ha haft tvättstugan men jag orkade verkligen inte gå upp klockan sju. Det va för skönt i sängen, haha. Så vi gick upp tio istället. Lång frukost och läste tidningen noga, så nu sitter jag här och ska plugga och Henrik spelar våldsTVspel, hua. Mår illa av att bara se det! Tänkte att jag skulle försöka hinna med att handla innan vi åker till kalaset sen med men jag tror det är en lögn. Mat om en halvtimme och ingen av oss orkar :P haha, så vi hinner väl knappt med oss själva om jag känner allt.

Igår va vi i Linköping och spela bowling. Lite besviken på banan, men man kom snabbt på att man halkade lätt och klotet fick inte vara för tungt :p kul med discobowling af :) Två serier hann vi med precis. Henrik vann "som vanligt" och jag kom faktiskt tvåa, slog både Tobias och Soffy :D *stolt* Efter det gick vi till Hemköp och köpte onyttigheter, fy, och fikade på i Asta innan vi åkte hem.

Henrik och jag har även lagt upp ett mål för min träning nu. Så jag har något att jobba för, det är ju svårt att hitta motivationen annars. :p Så mitt mål just nu är vårruset, att springa och vara med är väl bara en sak men jag har en mål tid också.. 5 km på 30 min.. vet inte om det är bra eller dålligt men jag vet i sjutton om jag kommer klara det. Men nu har jag allafall något att träna mot. Så det blir mycket löpträning nu. Måste bara se till att hitta ett par bra skor då! Men det känns kul att ha något att jobba mot/för. Nu ska jag plugga. Och en sak till, FY FAN VILKET TRÄNINGSVÄRK JAG HAR SEDAN IGÅR!


over and out
Maria

100122

nu är det fredagsmys, det är dags för fredagsmyyys!

Heja mig idag säger jag bara! Tvekade lite över att gå och träna imorse men nu är jag glad att jag gjorde det. Träningsvärk så det bara smäller om det, så skönt! Fredagar brukar oftast vara med en man vid namn Stefan. Ett lugnt medelpass med mycket tjo och tjim på slutet, skit kul verkligen! :) Så jag kände att jag kan ju inte bara avstå veckans roligaste pass :P Drog på mig kläderna och drog mig mot friskis. Väl framme var Stefan utom synhåll. En annan tjeja kom in och körde igång. "välkomna till det här medel styrka passet som jag ska hålla med er här idag" VA? har jag kommit på fel tid, är det inte fredag klockan 12? haha, men det vart faktiskt bra, härligt pass. Lite bättre än de andra vanliga medel som jag brukar gå på. Bra nu inför betchen 2010, eftersom min mun och mage vägrar sluta äta massa gott :P

Efter det har jag verkligen JAGAT praktikplats. Ont om dom, antingen är stället för litet, eller så har dom redan lovat andra en dag i veckan... suck. Eller så bygger dom om och kan inte ta emot då. Jaa, vad ska man säga, har vi unga ens någon lätt match att få tag i en jävla praktikplats? Har en på gång av dagens typ 15 samtal. Så jag ska skicka iväg ett mail senare.

Just nu står maten på spisen och väntar på att ätas upp.. den ska bara få kokas lite mera så den inte är så stel ;) Köttfärsås och spaggeti står på menyn denna fredag. Efter det blir det att ge sig av till Asta och köra iväg till Linköping och bowla med Soffy och Tobias :) Men innan dess ska vi nog hinna med en runda till IKEA med för det måste man när man är i stor-köping.. stor (söderköping) större (norrköping) störst (linköping) haha.

over and out
Maria

100121

ingen rubrik

ledig förmiddag men för en gångs skull hann jag inte riktigt med allt jag skulle på förmiddagen så jag fick förlänga den in på lunchen och även på eftermiddagen. Hua. Började dagen med att åka till mamma och köra på henne lite. Sen vart det till Media Markt, och det var här det tog tid. En och en halv timme för att få ett; "Du kan åka hem och vänta. Jag ringer dig när allt är klart". GAH! Tack för att jag har missat min lunch och halva min eftermiddags lektion.. Men men, bara att åka till skolan och hänga lite där.

Påväg hem från skolan får jag SMSet jag väntat på. Hem och torka fötterna lite, sen mot bilen igen. Äntligen löste sig allt. Så nu sitter jag här med en ny mobil. :) Känns kanon. Billig var den med, och med ett mycket billigare abonnemang! Från 425 kr till kanske 200 kr. Känns bra :)

Och nu på kvällen är henrik så gullig och lagar mat. Jag har så ont i ryggen. :( hua, jag som verkligen vill träna och komma igång nu! Förstår inte vart det kommer ifrån. Ont i hela nedre delen av ryggen. Mest i svanken, känner mig som en pentionär och det kan nog se ut som om jag inte har hunnit hela vägen till toaletten när jag går med. :P



Nu är det äntligen helg allafall. Det ska vi fira med en lite film, eller jaa jag allafall, för Henrik har ju skolan imorgon. ;D Ludde kalas på lödag. US Årsmöte på söndag och Bowling med Soffy och Tobias någon dag? Nästa helg är det utgång. Då jävlar ska jag vara bra i ryggen annars går jag under.

over and out
Maria

100120

fem dagar kvar

onsdag och ledig. Skönt det, tyvärr är det en dag so bara kommer gå åt till att göra en massa ärenden och städa här hemma. Vi har inte lagat mat eller diskat sedan söndag. Fy på oss! :p Så jag tänkte överraska Henkan när han kommer hem sen efter labbarna.

Till något tråkigare. Inatt kunde jag verkligen inte sova. Låg och vred och vände på mig i två och en halv timme innan jag äntligen kunde somna. Jag kan inte slappna av. Vem som hellst kan ta sig in i mitt hem och slå ihjäl mig. eller sno mina saker. Hallå? Vem fan har tagit mina nycklar! Jävla idioter!! :( Ringde till försäkringbolaget förut och där hade man ju fan inget att hämta. Jag kommer troligtvis få betala alla låsbyten själv. Varför ska ja ens ha en försäkring då? Hallå? Någon har tagit mina nycklar och jag har ingen rätt till ersättning? Skit bolag.

Så senare eller imorgon ska jag gå förbi polisen och se om någon har lämnat in dom där annars är det polisanmälan som gäller. Och sen ringa till hyresvärden och se om jag ska behöva betala låsbytet här också. Har ju båda mina hemmanycklar på knippan :( Jag är en fattig student hur ska jag ha råd att betala två låsbyten och kopiering av andra nycklar? jag har ju så det räcker till mig själv knappt!

Åh, vill bara gå och lägga mig, idag är inte min dag!

over and out
Maria

100119

Henrik har namnsdag

Tisdag och våreterminens första riktiga skoldag. Har redan gått i skolan en vecka men bara haft egen arbetstid. Men jag har utnyttjat den lite i allafall så det är bra. :)

Igår var det som sagt sex månaders firande här hemma. Maria stog för maten som faktiskt var riktigt god :) Blev lite presenter och en god efterrätt också. Dom planer vi hade sen gick lite i krash. Blev ingen romantisk film, istället blev det idrottsgalan på SVT.. haha. Men vi räddade det med lite mysig prat och en lugn kväll.

Idag har min älskling namnsdag så jag ska väl se till att fixa något litet till idag med :) Han drog iväg till skolan tidigt och jag sitter här och bara väntar på att jag ska få gå. Händer inget speciellt här hemma som gör att man vill vara kvar. Jag skulle så gärna vilja komma på vad jag verkligen vill med mitt liv. Att ha ett jobb som jag älskar och bara vill till hela dagarna. Med bra arbetskamrater, sjysst chef och bra arbetstider. Jag vill ha det jobbet nu!! Vill inte gå i skolan mera, eller jo på ett sätt vill jag ju det. Fast jag vill ha betalt för det, inte få lite bidrag och låna till resten. Men jag tror jag har bestämt mig. Det blir nog lärarprogrammet till hösten. Men jag måste få komma in och läsa Eng B. Dock är jag rädd att det är fullt på alla utbildningarna... Men det känns skönt att jag faktiskt kan tro att detta kan vara något för mig! Som jag vill, högsta önskan är ju stalljobb. Men det är så tungt, tror inte jag skulle orka det i långa loppet tyvärr.

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och gå och platta luggen. Slänga ihop en matlåda av alla rester som finns och hoppas på att mitt illamående varje dag snart försvinner! Sen börjar äntligen min dag; skola, tatuering med Soffy, sjukhuset med Henrik, IKEA? :) och en fika i Linköping. Efter det är det kväll och jag hoppas på en massa mys! Ska ta lite bilder på lägenheten nu när den är i ordning som den ska :) Ska bara få mysmörkt först, den är som charmigast då ;)


UPDATE!

Hemma från en intensiv dag! Först skola, sen tattueringsshop ;) efter det till macken och köpa spolarvätska som räckte halva vägen till linköping.. hämta upp henrik, mot sjukhuset och vaccinera mot svininfluensan. Sen till Soffy på mat, sen körde vi henne till gokart hallen. Sen hem ställa asta i garaget, gå hem och nu sitter vi här och kollar på handboll.. hua, mycket som har hänt idag. Kan inte riktigt berätta allt här heller. Men det är mycket som går runt i huvdet just nu :( Imorgon är jag ledig så då ska jag fixa ett pricktest till henrik och anmäla mina nycklar till försäkringsbolaget eftersom dom fortfarande inte kommit fram :@

over and out
Maria

100118

sex månader <3

har sovit så dåligt de senaste nätterna. I natt vaknade jag tre gånger och kollade på klockan.. sista gången var vid halv sju och då kunde jag verkligen inte somna om igen.. det kittlade i halsen, värket i öronen och snoret bara rann! upp seg som jag var.. som tur va hade jag bokat tvättstugan nu på morgonen så då kunde jag ju utnyttja den till fullt för en gångs skull ;)

Så nu är det mesta rent. och jag ska snart ta och klä på mig lite vanliga kläder. Har just nu på mig tre tröjor ett linne med polokrage (stickad) och mjukis byxor. Så skönt men lite halv bra. Det värsta har gått bort men jag känner mig seg i hela kroppen, bara jag inte blir sjuk nu!

För övrigt är det en helt underbar dag. Sex månader för mig och Henkan. Kärlek på det! Så ikväll ska vi laga något gott eller beställa hem mat, ta lite vin och bara mysa. Tur att vi inte hade bokat någon restaurang! ;) Men jag måste bara säga det, jag är verkligen lycklig. Jag mår verkligen bra, jag kan vara mig själv, jag kan skratta, jag kan säga vad jag tycker och tänker, och jag behöver inte ta på mig allt ansvar själv. Jag mår så bra med Henrik så det är inte klokt. Att han vill vara med mig är bara ett under och jag är så glad varje dag jag får vakna upp bredvid honom. Av alla konstiga saker jag har gjort i mitt liv så var den flytten den bästa jag kunde ha gjort. Jag är ledsen för er andra, men jag är så glad för min egen skull! 
Mot garderoben!

over and out
Maria

090114

kväller

hua.. har fått ett halvbra besked idag allafall. Bara att hoppas lite mera nu att allt går vägen :) Åh det här kan bli kul! Men man ska inte hoppas på för mycket innan allt är klart och bestämt.

Sitter framför datorn och bara kollat på klockan. Kan den inte visa lite mera så man kan gå och lägga sig? Henrik spelar något j*vla (rent ut sagt) krigs spel på Ps3 med alla högtalare på.. man stör sig ju på det rejält! Hans dator gick sänder någon gång inatt så han kan inte spela det tysta fotbollsspelet på datorn längre.

Imorgon blir det upp vid åtta göra sig iordning. Damsuga och tvätta golvet i hallen. Sen till stan och shoppa lite, sen till friskis en runda och efter det hem och göra sig iordning. Sen kommer henriks mamma och Freddan på besök och stannar hela helgen :) Trevligt det. Blir resemässa, tennis, bowling , kortspel, film m.m. Tror det kan bli kanon.

Men nu kan man nog börja gå och göra sig iordning för klockan tio ska det vara tyst enligt lagar när man bor i hyresrätt så snart måste henkan antingen stänga av ljudet eller stänga av spelet. Så nu kan jag snart sova :)

over and out
Maria

100114

fyra dagar kvar

sitter i skolan och försöker få till något som ska lika ett arbete om Uppland och dess turism.. Inget blir väl riktigt som det ska.. Det är mycket prat om en massa annat, mycket barnförbjudet tyvärr.. som vanligt i skolan med andra ord! Ska snart ge upp och gå mot bilen för att handla upp lite.

Längtar som en tok till den 30 då jävlar ska jag äntligen gå ut igen! Åh, det ska bli så kul! :) Dansa, dansa, dansa. Då ska jag "ut och rastas" som Henke säger.

BTW Henrik är helt underbar, den bästa som jag någonsin har träffat. Min älskling <3

over and out
Maria

100113

lilllördag - det kan man verkligen säga!

Den här dagen har vi tyvärr inte varit så effektiva.. Upp sent ur sängen. Det är illa när det är så skönt och varmt i sängen att man hellre ligger kvar än går upp och klär på sig ett ton kläder.. Gick upp kvart i elva och åt frukost. Sen ringde jag lite samtal som man kan hoppas på. Och sen in i duschen..

Resten av dagen har bara varit slapp i stora bokstäver. Soffy kom och hämta mig så vi åkte och kolla upp lite tatueringsställlen så på tisdag ska hon troligvis göra en liten text.. Sen hem och dra med Henrik till Stadsbiblioteket och hämta böcker till stora arbetet om Uppland. Hittade några bra som jag ska hämta lite fakta ur :) Sen dess har jag inte gjort ett skit, visst jag har skrivit lite på arbetet men inte mer.. Och nu är klockan halv sju.. Henrik är och städar i gamla lägeheten men jag tycker han kan komma hem snart.
Imorgon hoppas jag dagen blir lite mer effektiv, men jag ska ju hinna ringa och boka en tid, gå till Infoteket och anmäla till distanskurs och vara i skolan klockan tio så det ska nog gå bra hoppas jag. Allt detta innan jag ens gick upp idag.. haha. På EM/Kvällen ska vi handla till helgen och städa. Svärmor och Freddan kommer på besök. :)

over and out
Maria

090112

back to normal

ja då var vi tillbaka i gamla banor igen. Skolan imorse och smidiga Maria lyckades ligga kvar i sängen liite för länge.. Kom dock bara fem minuter sent, men illa första dagen ;) Vi gick igenom vårat schema vilket är väldigt slappt. Nu första tiden, två lektioner i veckan och sen tre fast fotfarande bara två dagar! Kanon skön skola! :) Sen praktik i sex veckor så nu måste jag hitta en praktikplats bara.. haha.

Efter skolan gick Frida och jag förbi Infoteket och kollade upp lite kurser eftersom det bara är skola två dgr/vecka. Så jag ska troligtvis läsa Eng B på distans så jag kan söka lärare sen till hösten. :) Men vi ska tillbaka på torsdag och fylla i ansökningar då man va tvungen att ha betyg och personbevis m.m. för att kunna söka. Hem och laga mat, potatismos och falukorv, kanongott! Sen tog sängen mig i sin famn. Blev en och en halv timme idag med.. hur kan jag sova så mycket på dagen och sen också sova på natten? haha, jag är otrolig!

Mot friskis för årets första träningspass.. det märktes att jag inte har tränat på sju veckor! Helt slut och jag har aldrig druckit så mycket vatten? Var väl för att tröjan var så varm.. Nu ska jag lägga upp ett schema för min träning coh försöka hålla mig till det så gott som det bara går. Henrik ska allafall vara med och springa, det gillar vi!

Efter friskis skulle vi åka till Linköping och vaccinera Henrik men efter en massa strul blev vi lite sena, sprang till bilen men när vi skulle tanka så gav vi upp.. Man hinner inte till Linköping, hitta rätt på sjukhuset och sen vänta i kö + 30 min efter på en timme.. Så vi gav upp Linköping. Istället åkte vi till McDonald's och Maxihuset, jag köpte en kläning på Gina.

Imorgon blir det att jaga praktikplats, gå till bibban och leta böcker på Uppland och INTE SOVA MIDDAG!

over and out
Maria

100107

Torsdag.. ja, torsdag

Igår var en händelserik dag! Upp tidigt för stallet, uppe sex alltså, ner och hämta bil startar och går som en klocka! Asta ni, det är en bra bil! :) Af när den går ;D Lyckades med lite missar men tillslut var alla hästar ute, fått mat och stallet sopat! Asta startade ju såklart som en klocka, hem och duscha, mot tennishallen.

KM i tennis den här veckan för henkan. Vann fösta matchen på WO.. igår va det två matcher.. Första vann han båda seten och den sista, break ngt :P taibreak (stavning, haha). Andra matchen vart dock förlust. Men det vart nog lite för lång väntan så han hann slappna av och det blev helt fel. Känner igen det från min första tävling på VRF.. första start elva, andra kvart i sju! jag hann tom åka hem med Figge då.. haha. Men även om Henkan missade på den sista matchen så gick han vidare och kom alltså tvåa i gruppen. Heja älskling! :) Så på lördag väntar ettan från andra gruppen och vinner han den matchen är det final på söndag. Mindre kul dock att jag ska vara i stallet hela lördag och söndag fram till allafall tre. Och matcherna är klockan tolv båda dagarna. Får väl bara hoppas och hålla tummarna.

Efter halva dagen i tennishallen va jag dock helfrusen. Så jävla kallt där inne. Antar att det är anpassat så man inte ska svettas så dant, men hallå? Tänk på oss som tittar på med! ;) Två jackor, sockar och mössa.. ändå frös jag. Hem och slänga sig i soffan med vetekudden som jag fick av Henriks mamma i julklapp. Efter fem minuter sov jag som en stock. Så skönt! Vaknade och mådde skit.. Kunde inte sluta tjuta! Låg halva natten, somnade tillslut och vaknade precis som jag somnade. Men nu har jag nog blivit lite mera normal.. Men är ändå inte kanon glad alltså.. Ska nog gå och baka lite, då kan man bli glad. Men en sak gör mig glad!



Henrik Andersson, jag älskar dig!

over and out
Maria

100105

ovanligt med 10 istället för 0..


God morgon, eller ska man kanske säga god förmiddag? Här på G:a Rådstugugatan har det inte hänt allt för mycket idag allafall. Maria röstade igenom en liten snooze morgon till tio =) Sen blev det frukost och sedan fixa här hemma. Henkan fixade med kablar och högtalare och jag ringde ComHem och fixade i allt papperkaos! Sen blev det lite snabblagad mat och efter det har vi varit ute och gått en sväng. Hua va kallt. Säkert -15 grader! 

Resten av dagen tänkte jag faktiskt spendera framför lite TV nu och klä på mig en filt, mysa lite med Sune, efter det ska det väl lagas någon sorts mat och sen åka till stallet. Har inte varit där på över en vecka nu! ska dit på morgonen imorgon med, sen går det till fredag/lördag igen, hela helgen och sen är det nog stall lugnt ett tag :) 

Men nu ska jag som sagt lägga mig i soffan och mysa med min lilla dator istället. Hua, jag vill ha sommar! Bjuder på en bild från nyår! :)

over and out
Maria


100103 nytt år

nya möjligheter

Jajamen, slutade och började året i Uppsala. Det är så himla trevligt att vara där uppe, vet inte om det är som Henrik säger att alla låter gnälliga här nere, men det känns som om att alla som är där uppe är så himla glada, trevligt, öppna och snälla hela tiden. Det går inte att komma undan att man längtar lite dit ibland :)

Åkte upp på tisdagen och det gick galant. Va lite tråkigt att åka så långt själv, har aldrig åkt så långt själv tidigare. Men upp kom jag, hämtade upp Henkan hos frisören och åkte hem till "mamma". Det va underbart att se honom igen, hua, en hel vecka utan sin älskling, hur klarar man långdistans förhållanden? Sen hade vai det trevligt och bowlade, spelade kort, kolla på fotboll såklart, film m.m. Nyår tillbringades hos Johan och det va trevligt, men jag säger bara en sak. BJUD ALDRIG MIG PÅ MER ÄN TVÅ GLAS VIN! Fram till tolv va jag inte direkt full.. efter halv ett. kommer inte ihåg så mycket. Mådde illa stod på balkongen i ca 1,5 timme och ångesta. Vin är inget för mig.. så ledsen att det blev som det blev.. men det va kul fram till balkongen. ;D Följade dag var vi på mat hos "mormor", stek stog på menyn, fy fan va gott. Jag önskar min mage inte hade sagt åt mig att äta så lite, det var så gott!! Sen hem till "pappa" och äta mera mat, spela kort och kolla på bonde. Sova tidigt (y) upp runt nio. Åkte hem tio.

Vägen hem va det jobbigaste i bilväg jag någonsin varit med om. Två minuter efter vi har lämnat Uppsala står det still på vägen, en krock med ca 6 bilar, på fel sidan vägen, ihop knöglade, felvända, ae fy fan va jag mådde dåligt då, och då hade vi tre timmar kvar i bilen. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6371820.ab Bara att åka vidare.. vi lyckades åka förbi hela fyra olyckor på vägen hem, i sthlm hade dom tom stängt av E4.. ca 70 km/h hela vägen hem, antispinn lampan lös rätt ofta. Fy va hemskt det va!

Väl hemma, efter att ha fyllt upp kylen, städat och hämtat hem Sune kollade vi på andra filmen i serien som jag inte kommer på just nu men Flickan som lekte med elden allafall. Jag fick verkligen ångest över att vi va så nära att vara med i den där olyckan att jag knappt kunde kolla på filmen i slutet. Vi fick avsluta kvällen med lite roligare film, I en annan del av köping.

Vaknade även sedan mitt i natten och va helt klar vaken, låg och oroade mig och kände på mig att något var fel, det är så hemskt att vakna och känna så, jag tvingade upp henkan att kolla om dörren var låst, byta sida och vara vaken tills jag somnade. Stackarn, tur han tycker om mig så ;) Somande tillslut och vaknade nu på morgonen igen. Skönt!

Ska börja plocka iordning här hemma snart, Henrik är och tränar tennis inför KM imorgon. Sen när han kommer hem ska julklapparna upp på väggarna är det tänkt. Fick fina paket av henkan med :) Halsband, armband, Frank Dandy och strumpor så jag kan ha lika färger om dagarna ;) I'm crazy about this boy <3

Nej nu blev det ett långt inlägg, tråkigt också, men nu är ni lite mera uppdaterade på mig af.. Mot disk tvättstuga och sortering, vardagen är tillbaka!


over and out
Maria


året som gått

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyga.. Jag vet 20 år och aldrig flygit. Men nu har jag allafall gjort det! 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte ens jag hade några?

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nej.. eller ja kanske :p

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej 

5. Vilka länder besökte du?
Teneriffa 1 vecka

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
ja ett riktigt jobb och en sak till ;)  

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
18 juli :)  

8. Vad var din största framgång 2009?
...

9. Största misstaget?
krocken? haha

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
nja, sjuka är väl alla. Men inget allvarligt. 

11. Bästa köpet?
Asta, helt klart!  

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Andersson!  

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Miss Lee-Oh boy, Taking back sunday-Make damn sure och Black eyed peas- I gotta feeling 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Något gladare tror jag :)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Ridit, tränat, pluggat, kämpat. haha.  

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tjurat :p

18. Hur tillbringar du julen?
Familjen och Kalle Anka

19. Blev du kär i år?
jajamen <3

20. Favoritprogram på TV?
Bonde söker fru, I en annan del av Köping

21. Bästa boken du läste i år?
Jag läser inga böcker!  

22. Största musikaliska upptäckten?
David Guetta?

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Klocka, saker till hemmet m.m. :)

25. Något du önskade dig men inte fick?
ja det gamla vanliga, hästen.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Hemma med Henkan. Utgång dagen efter.  

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
ja... 

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

börjar bli något.. 

29. Vad fick dig att må bra?

Familjen och Henrik! 

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Justin?

31. Vem saknade du?
det var många på slutet...

 

over and out
Maria

 


RSS 2.0