pärsen är över!

Att hitta tiden till att blogga känns inte som någon hit just nu :P Men nu är jobb veckan äntligen över! haha, måste nog säga äntligen efter fredagens pass. Helt sjukt mycket varor över, inte speciellt kul.. Så dagen imorgon blir massa att röja kan jag säga.. Brukar bara ha pallar på sidorna i kylen men i fredags fick jag dubbelställa (två och två) massa pall och dessutom fylla mitt gången med pall med! 38 pall tror jag jag fick det till.. brukar vara 8 en vanlig lördag.. haha. Jag längtar till imorgon, not! Iofs på grund av flera anledningar, sista veckan med Lina, sista måndagen med Lina, världens röj av lagret och det ska bli fint väder och jag jobbar till fyra! Nej, jag vill ha fredag em tack!  ;)

Midsommar helgen har varit kanon! Jag uppskattar verkligen att tillbringa tid med mina underbara vänner! :) Fredagen började med jobb som sagt, sen ut till Pian, hämta Cola, göra en halvsnygg midsommar krans, invänta övriga gäster. Mysig kväll hos Ida som fixat och donat, väldigt uppskattat! :) Slutade i dubbelsängen med F ;) Cola och Sindy hittade även under kvällen en plastbytta med begagnad frityr olja som de glatt förlustade sig i.. Resultatet för Colas del blev 7 spyor vid olika tillfällen mellan 20-07.00 dagen efter :P Så nu hoppas jag att han inte äter det mera ;)


Midsommardagen började med en tur till stallet, Pian va inte längre halt men lite hängig så hon fick vila även idag.. Lite skönt tror jag hon tycker det är.. så tråkigt att alltid rida på banan, men imorgon då ska jag allt rida på gärdet! Åkte hem och sov en stund innan jag bytte om och åkte ut till Frida för en mycket trevlig kväll med familjen där plus Jonas..

Blev en lugn dag idag, vaknade runt tio, det du Fredrik! Segade hela dagen, åkte till stallet vid tre, red ca 30-40 min i låg form, mkt duktig! :) Hem, städade undan lite, har betalat räkningar och nu lagat lite matlådor.. Nu ska bara Cola få en kvällspromenad sen är jag slut för idag!

En vecka kvar sen är det ta me fan semester! Det ska firas!!

Over and out
Maria

värsta dagen är kommen

Jag älskar (jävla Fredrik) att jag är ledig mitt i stor veckan :D Gick upp tidigt för att åka till mamma och hämta symaskin och hinna rida innan jag åkte till syster yster och spenderade lite tid. Mycket trevligt, det händer allt för sällan. Sen fick det ett abrupt slut när jag fick reda på att jag visst hade bokat in ett dressyrmöte under kvällen ;) Fick snabbt kasta ihop allt och slänga mig i bilen.. Så vi har fått ihop två proppar till våra regionala dressyrtävlingar i augusti så nu hoppas vi bara på att det kommer mycket anmälningar. :)


snygga jävel!!!

Imorgon blir det som sagt den värsta dagen på jobbet på hela året, inte nog med att det är dagen innan midsommar, några sluta säkert tidigare och tänker handla så fort som möjligt, några ska ut till landet och ska ladda upp förråden innan de åker MEN det är lön imorgon med! Det kommer vara helt galet mycket folk! Kul på ett sätt men det kan bli jobbigt också om man känner att man inte ligger med. Tungt och stressigt jobb är ingen bra kombination. Men det ska bli kul och se hur varorna bara flyger ut! :) Skönt att jag inte jobbar till sju imorgon dessutom ;) Då ska jag åka ut till Pian, rida och ev gå en sväng och se om vi hittar lite blomster. Sen lämna Cola hos pappa för att bli gräsänkling för en kväll. Men nu måste jag nog sova om jag ska orka imorgon. Natt på er :)

over and out
Maria

midsommarveckan i butik

Nu kommer vi till den största veckan under hela matvarukjedjans år, nämligen midsommarveckan. "Vid midsommar är det i Sverige vanligt att äta matjesill, gräddfil och gräslök, färskpotatis samt jordgubbar till efterrätt. Midsommar förknippas i hög grad med just färskpotatisen, som gärna serveras med dill." Så denna vecka ska vi sälja potatis, jordgubbar och allt där till så det står härliga till. KUL! :)

Stallet på em idag blev ingen hitt, jag som va så grymt sugen på att hoppa upp i sadeln! Regn och tom åska på det förstörde hela min planering. Skit väder.. Fick bli lätt longering i paddocken i regnet, hua. Så imorgon tänker jag rida, om det så är storm ute. :P

Nu ska jag kolla klart på Johan Falk filmen på fyran, fan vilken fegis jag är alltså, haha. Resten av veckan ser ut som följer;

Tisdag - jobb 6-15. Stallet, mkt travjobb
Onsdag - ledig. Stallet på morgonen. Sen till Linköping och Soffy.
Torsdag - jobb 9-19, tvättstugan på morgonen. Stallet på kvällen
Fredag - midsommarafton jobba 7-12. stallet och sen till Ida för midsommarfirande
Lördag - ledig. Pian på förmiddagen, markarbete/lätt hoppning. Ut till Frida på kvällen för lite grill och trevligheter
Söndag - ledig. Stallet på förmiddagen.

over and out
Maria

jag saknar en viss herre!

Bara för att vi är lika snygga på den här bilden, bakis och dana. Men seriöst, jag saknar dig!

over and out
Maria


110619

well, well, well, vad kan man skylla på? En hektisk vecka och inget som har hänt direkt? Haha. Måndag och tisdag rullade på som vanligt. I onsdags fick jag äntligen ny färg i utväxten (och kortare hår!) Torsdag jobbade jag sent och i fredags blev det en sen kväll i stallet och jag lämnade av Cola hos Frida som var snäll och ställde upp och var hundvakt när jag fick ett extra pass på lördagen på frukten. Personalfest i går kväll då som sagt (äntligen Sandra kommer det lite jobb i bloggen) Det va mkt trevligt, dock var min kostym i sista sekund skitig!! Så jag fick gå klädd som vanligt, jag var ju dock inte ensam om detta så det gjorde inget ;) Tipspromenad följd av brännboll, blåsa ballong, vispa grädda, tårttävling och kasta ägg på chefen gjorde kvällen till en kanontrevlig kväll och så avslutade vi såklart det med lite dans. Var hemma runt halv två :)

Vaknade till världens ÖS REGN, upp fort och ta sig till stallet och ta in en dyngsur Pia.. haha, fick backa med henne halvvägs in från hagen eftersom hon stannade hundra gånger innan hon förstod att hon skulle få komma in och bli torr. Stackarn skaka så dant, lillan då. Fick på sig en fleecetäcke och lite hö sen myste hon gott där inne. Va borta en gång extra förut och då va hon torr och det stora pluset var ju att vi fick ett bad på köpet för hej vad ren hon va :D

Äntligen har även högen av disk i mitt kök försvunnit och jag har lagat extremt noot goda matlådor (läs äckliga makaroner och falukorv) till imorgon. Så nu är min nästa anhalt sängen. Klockan ringer halv fem och då ska jag besöka duschen för nu klappar jag snart ihop om jag inte får gå och sova.

over and out
Maria

söndag

puh, what a day.. den började med några cider och fullt ös på dansgolvet på Puls, vem går ut för att sitta stilla, vila eller ta luft när man kan dansa tills man stupar?! To good. Utgång med Fredrik, Ida och Christine, de två sistnämnda drog dock tidigare. Mkt trevligt, dock va ju kvällens tummen ner vädret på vägen hem! Regn regn regn.. och jag va ju såklart inte uppmärksam på en stor vattenpöl på vägen hem, hej då vita skorna ;D

Grillkväll och brännboll med stallet innan dess på dagen, mkt trevligt det. Sov länge imorse kan jag lova. Kastade på oss kläderna och drog till NFK och kollade på Ida och Misty när dom tävlade lite LA:1 och Lag03 :) Vi kom precis när Ida red in på banan och började sitt program. Sen kämpade Fredrik och jag med att få i oss pizza, efter fjärde försöket lyckades vi. Och hej vad gott det va till skatorna tog min sista bit, fågel jävlar! ;)

Red Pian bakis men det gick fin fint då Johanna (som ridit på Pian tidigare) ridit dagen innan och gjort ett bra förarbete ;) Lägger ut en liten film från ett pass i maj.. en kort film :p För nu ska jag sova!!



veckan som kommer
måndag - jobb 6-16, stall m. övergångar
tisdag - jobb 6-15, städa bilen, stallet på kvällen
onsdag - ledig, Diesel kommer på besök, frisören och Pia på fm.
torsdag - jobb 9-19 Pia vila el longera
fredag - jobb 6-15 markarbete
lördag - ledig ev Karina träning, personalfest
söndag - ledig, lösgörande ev vila

over and out
Maria

film

film tajm.. Fredrik hoppar Pian :)



over and out
Maria

110608

Onsdag och som vanligt är jag ledig på onsdagar. Så skönt :) Började dagen med en välförtjänt sovmorgon! Hela vägen till nio! Fast det finns ju dom som inte skulle kalla det sovmorgon.. Men går du upp halv fem är det ta me tusan det! :D

Körde en rätt soft morgon och käkade frukost i lugn och ro, gick en runda med Cola. Och när man ändå har lite tid över blev det en tur till City Gross och handlade ett skyjävla effektivt flugmedel och ett par kulsporrar, samt en sväng till Avantia och köpte en flughuva till madammen så nu ska nog nog klara sig från den allra värsta angriparna hoppas jag.

Åkte och hämtade upp Fredrik som skulle ge sig på hoppbanan med Pian. Gick kanon! Skönt att jag slapp hoppa allt det där själv ;) Så nu har jag min egna personliga lilla hoppojke! :) Han är även min privata chaufför då och då. Puss på Fredrik! ;)

Sedan dess har jag försökt pressa lite i solen men jag har ingen ro att ligga och bara vara ensam på gräsmattan här ute. Får bli att tillbringa dagarna i ända ute och fixa.. kanske ska börja gräva lite på grunden till läktaren?

Nu blir det af mat, som jag har längtat till lagad mat.. Inget som händer allt för ofta här hemma. Lat maria! ;) Kommer lite bilder från idag någon gång, Frida ska bara lyckas lägga dom på USB och ge till mig. Sen ska ni få se. Imorgon blir det jobb 6-15 sen ska Pian få sig en omgång i öppnor, slutor och skänkelvikningar.

over and out
Maria

110606 updt.

Måste bara flika in hur fin Pian va idag när jag red, trotts min bristfälliga ridutrustning bestående av tygshorts och converseskor ;)

Inte bilder från idag men jag har ju nästan aldrig någon fotograf i hälarna så ni får stå ut med två gamla bilder ;)

over and out
Maria


110606 - Grattis Sverige



Jajebjörn. Nationaldag idag och vad gör jag? Jo går upp halv fem för att tvätta. Yes! ;) Ska köra ett kortispass idag, 9-13. Ska bli kul och se vad man hinner med, burkar inte bli så värst mycket. Efter det blir det ut och steka i solen, framsidan idag ;)

Gårdagen umgicks jag med Fredrik igen, det blir nästan lite för mycket av den varan så du vi har sagt att vi ska vara ifrån varandra två veckor minst, men vi insåg att snabbt att ne, det gick inte. Tur han är roligt och lite snäll med så det gör mig inget att vi umgås lite ;) haha. Igår va vi som sagt på tävlingsledarkurs så nu har vi avancerat lite inom klubben igen.. på kvällen vart det BB finalen hemma hos Nathan och Sindy. Jag, Fredrik då såklart ;) Cola och Ida kom på besök. Och jag tycker nog att rätt person vann till slut. Så grattis Simon Danielsson.

Nu ska jag väl gå och ta och göra iordning mig eller sova en liten tuppis innan jag åker till jobbet. Klockan åtta ska jag ringa ett viktigt samtal med ;)

 

over and out
Maria


Carina träning

Vädret idag var ju lika underbart som igår, bara det att idag fick även jag njuta utav det! :) Började med en träning för Carina Möller. Snällaste Fredrik körde som sagt och Pian var en stjärna och gick in med en gång! Då blir man ju glad. Fick lite extra tid över så vi hann gå ett varv i skogen. Träningen gick kanon och vi tränade väl mycket på att min sist måste bli lite bättre, så det är min läxa till nästa gång. Kändes som en kanonträning så jag är mycket nöjd! Lastningen på hemvägen gick också kanon och hon backade bara en gång. Mycket bra Pia!

Fredrik och jag firade med lite pizza, glass och jordgubbar. Det va vi värda :) Sen har vi bara slappat, usch så skönt! 30 grader i solen minst idag och inte mycket blåst alls. Mycket fin dag och lite bränna har jag fått med. Nu ska jag ta tag i mina fönster och hemmet i övrigt. Imorgon ska Fredrik och jag på kurs, tävlingsledare ska det bli av oss! Sen blir det en chillkväll med gänger och BB final hemma hos Nathan!!

over and out
Maria

sol sol sol!



Underbart väder va satan! Nu har jag varit sådär äckligt effektiv på att uppdatera bloggen varje dag med ;) Kan ju dra en liten snabb summering av veckan som gått;

måndag - Pian vilade pga tappsko.. och det var väl det enda som hände då.
tisdag - Pian vilade igen, fick en tid till Hästkliniken till onsdag.
onsdag - Hästkliniken vid tio. "tok-Pian" gick in i transporten på ynka tio minuter! Och hos hovslagaren blev det inte ens lugnande så bra gick det att sko! :) Dock ville hon inte åka hem vilket resulterade i att jag kom till jobbet ca två och en halv timme försent.. På kvällen bar det av med Fredrik till Frida och Mogge som bjöd på grillat. Lite vin på det och kvällen kan inte bli annat än super trevlig! Sen somnade vi gott i stugan.
torsdag - sovmorgon, första på evigheter? Skönt och alltid trevligt att vakna upp bredvid någon. Tog stallet vid lunch, varmt och jobbigt efter att damen stått en vecka.. försökte mig på jobb i låg form, gick rätt bra. Hade en grymt skön eftermiddag med tupplur, shopping och veckans tre missade bb avsnitt, bara två kvar nu!!

Dagen till ära har vi byggt om på frukten igen.. Alltid lika kul :) Dock tog det ju frukt(haha)ansvärt lång tid! Så fick jobba över ca en och en halv timme. Men det är så kul!! Nu har jag tryckt i mig lite godis så socker nivån har sjunkit till low, ska dra på mig stallkläder och åka till Pian och rida.. tror jag har lovat att hoppa idag, faaan! Men först måste jag hinna och köpa en tröja till träningen för Carina imorgon.


over and out
Maria

RSS 2.0