MEN MINDRE KUL

att jag efter timmar och timmars otåliga magont hittar en jävla tablett i mitt skafferi?! Va fan gör den där? ÅH! NU har jag af handlat en hel kartong! Det ska väl räcka den här gången?

over and out
Maria

Sommar sol och bränna på en blondin!

Jodå! Det är sant! Jag har fått en fin fin bränna :D Man kan ju bara hoppas på att man kan få behålla den ett tag nu.. Men om jag kommer ihåg rätt från alla andra år så kommer den hålla typ fyra fem dagar och sen är jag back to normal igen.. Men just nu känner jag mig väldigt fin allafall :)

I söndags var det himpafältet som gav mig denna underbara bränna och på kvällen vart det som sagt stallet och efter det på kvällen kom ju lilla Sune hit, så nu ska han bo här ett tag :) Måndag innebar jobb 7-16 och sedan ut till farmor och farfar för lite mat och fika.. Cyklade över allt denna dag! Heja mig!!

Igår var jag ute hos mamma och Björn och hjälpte till lite med bygget och så.. Började med att köra till retur punkten och så, fyllde kärran, backade, vilket gick sådär.. haha, men lyckades två av tre gånger :) Var och handlade, lagat mat, grilla och tog hand om Diesel.. Skulle spika panel men lyckades slå sönder en planka så det blev bara två plankor för min del :p Kvällen avslutades med Allsång på Skansen på TV och en ivägskickad ansökan till ett jobb, så håll tummarna för mig nu! :)

Idag blir det lite lugnt, ont i magen så det bara sjunger om det :( Så jag ska ha lite kvalitets tid med Sune, laga mat och städa efter hårbollen! :P Sen ikväll ska jag åka ner till Nattis för lite Chill och Grill :) Torsdag-Fredag är det jobb 9-19 som gäller. Lördag blir det antingen sjön eller marknad i Heda.. Söndag kanske lite sjön eller bara en massa solande och mys med Sune igen. Måndag börjar en sex veckas arbetsdag.

over and out
Maria

utlovade bilder på lägenheten

före;


vardagsrummet/rummet          köket        vardagsrummet/rummet


hallen                 köket              badrummet   

efter;


hallen


rummet


matplatsen

har inga direkta andra bilder så de här får duga :) Nu ska jag och min tillfälliga inneboende Sune gå och sova. God natt på er andra, och btw; fy fan vad jag har brännt mig idag!

over and out
Maria




dåligt med uppdatering här..

.. men nu kommer det en ;) Ibland kan man blogga om allt so mhänder varje dag och har hur mycket tid som hellst att sitta och skriva en massa strunt som ni läser, men ibland är även jag en upptagen människa!

Gårdagen blev kalas bra och väldigt trevlig. Började med uppgång vid sju för tvättstugan till halv elva. Gick under tiden ut och plockade blommor och björkris till min midsommarkrans :) Gjorde klart den och sen styrde Asta till Söderköpings Brunn för lite traditionellt midsommarfirande. Tyvärr bangade alla ut när väl dansen runt stången skulle börja, tom yngsta, Leiha som vi kom för att titta på ville inte vara med och dansa.. haha.



Efter det blev det lite glass på Smultronstället :) Sen körde jag upp Kalle till stallet medans Eric åkte ut och fodra hästarna. Sen hem till Svallingarna för att snabbt svira om och sedan åka ut till Jens där Malin, Felicia, John och lite Jens släkt väntade :) Mycket trevlig avslutning på dagen med Bazzokas (!) blåsrör, grillning och lite "festa, festa". Tack för det ni! Sedan blev det taxi hem till Svalling och somande gott på en madrass på golvet :)

Vaknade upp och for upp då golvet invaderades med myror! Ner och käka frulle och hängde lite med familjen, sen åkte vi ut och hämta Asta, jag lyckades backa ner i ett dike när jag på en snyggt och smidigt sätt skulle vända.. gick ju som det gick. Halva huset kom ner och skulle engagera sig men som tur var hade jag redan lyckats ta mig upp då! Haha.

Hemma blev det pannkakor, sova framför TV och en massa skitfilmer och nu har jag tvättat fönsterna, lagat mat och nu ska jag förbereda inför morgondagens solning på himpan! Sen blir det äntligen lite stall!! Jobb måndag, torsdag och fredag. Allsång på skansen på tisdag så tänkte åka ut till mamma då. Onsdag ska det stekas med Nathalie på dagen och sen kommer Eric, Lina och kasnke Kalle på kvällen så blir det lite grill och chill :) Lördag och Söndag kan få bli som dom vill :p

Ska slänga upp lite bilder på lägenheten också. Innan och efter ;)

over and out
Maria

en veckas ledighet är förbi. Ska faktiskt bli skönt och komma igång igen!

Yes, det var min sommars semestervecka. Två kanon dagar vart det af, väder dagar. De andra dagarna har också varit kanon men toppen var nog igår! :) Grillkväll i stallet med.. jaa, de allra bästa! Så kul vart det länge sedan jag hade, och jag vart allt bra trött där på slutet, och det hjälpte nog till skratten lite på vägen ska jag villigt erkänna ;)

Nu har pappsen varit här och satt upp mina rullgardiner äntligen så nu slipper man slänga upp och ner med filtar. Och nu ska jag betala lite räkningar och hoppas det inte kommer fler nu.. jag har inte en aning nämligen. Ska kolla över Cv och skicka iväg det till ett jobb som jag har sett. Imorgon ska jag ju hämta ut mina betyg med, för sist jag var där var dom ju tydligen inte klara?! Typiskt.. Men på måndag så :) Och jag vill åka motorcykel!



Nej nu blir det arbete, btw, Idag skulle ni se mig, fan så snygg jag är! :D

over and out
Maria

Snickare är nog inget yrke för mig, inte med fel utrustning af..



Nej, nu ska man se till att allt kommer på plats. Jag lyckas tydligen inte köpa rätt kabel-sätta-fastare.. Listen blev kalas dock så det är jag nöjd med :) Den som skulle vara till ett ställe räckte till tre stället till, kalas! Så nu ska bara skarvsladdarna på plats med kabel-sätta-fastare.. och sen ska lampan i hallen upp oh den i rummet ska på plats på rätt ställe.. och sen är väl det mesta klart för just nu allafall.. Rullgardinerna med är klart. Dom hatar jag just nu ;) kan inte göra ett piss med dom, så måste vänta på pappa och han slutar ju först fyra.. så innan dess lär det inte bli mycket gjort här idag..

Nu ska jag åka ner på stan och hämta mina betyg från Acade Media, hoppas på bra resultat! :p Sen kanske köpa nya sådana dära kabel-sätta-fastare och sen glo på film hela dagen. Har lånat Hitta Nemo av Ludde och så blir det nog en komedi kanske, beroende på vad klockan blir.

over and out
Maria

det finns för och nackdelar med att allt

Att man ska bo i en liten lägenhet kan ha en massa fördelar som att den är billig, liten yta att städa på och ofta blir det hög mysfaktor! Men oj vad stökigt det blir fort och jämnt! Shit alltså, nu har jag lagt upp tvätten och lite kläder som jag hade på mig igår, det ligger en kabel på golvet och sängen är obäddad och det ser ut som en bombnedslag! Fy va tråkigt det är :P Köket har jag börjat få fason på.. men det är fortfarande så att man måste gå och plocka lite hela tiden varje dag.

Dagen som idag har varit mycket sola och tvätta hittils.. Har fått en liten liten bränna eller lite färg allafall på framsidan då jag fokuserade på den idag så får det bli en bakside solning imorgon då det ju ska bli fint väder då med :) Har tvättat det mesta i klädväg och skorna får jag slänga in hos pappa för tvätt.. jävla regnande på folkraceen vi var på bara för att jag glömde i sista sekunden att byta skor! :(

Ikväll hoppas jag på en promenad eller en bra film annars blir det grillning hos Soffy och Tobias med mamma och kanske Ludde. Kanske man skulle åka och handla lite högtalare till sin Asta med? Eller så gör jag allt det där på fredag när det ska bli skit väder ;)

Nu ska jag plocka in tvätten och torka håret.

over and out
Maria

I'm a thousand miles away But girl, tonight you look so pretty, Yes you do

Tisdag kväll brukar i vanliga fall betyda veckans bästa TV kväll men inte då.. Alla serier har tagit sommarlov vad jag vet så det får väl bli en film ikväll.. Tänkte dra igång Robert Gustavsson.. den var länge sedan ;) Eller festival eller något annat kul om jag har det. Annars blir det lugnt.. Ludde och jag skulle ha gått på IFK idag men vädret sa emot oss så det blir en hemma kväll istället.

Har uppdaterat lite Spotify listor och lyssnat sönder dom här idag.. har inte gjort mycket för övrigt. Har inte gjort ett skit om jag ska vara helt ärlig.. Jag skulle sätta upp tavlor, spika fast sladdar.. Sätta upp lister, rullgardiner, diska.. Inget av det är gjort.. Heja mig ;) Ska af ta mig i kragen och gå ut med sopporna och kasta dom.. och lägga skänkas kläderna i bilen så jag ska bli av med dom någon gång!


Come closer, cara cara mia
Cara cara mia, love is all we need
I swear I'm never gonna leave you, cara cara mia
You're the one for me
When someone loves like I do
Dreams can come true
So tell me, tell me now
Oh, cara cara mia, cara cara mia
How can you leave me now?



over and out
Maria

Not.. I'm not!

Måndag, ny vecka.. min sista vecka innan jobbet rullar igång på allvar och förhoppningsvis för en lång tid framöver. En längre tid än över sommaren allafall :) Har i princip bara ätit frukost idag än så länge. Tänkte väl gå och göra mig iordning snart och sen kommer Sofie med Diesel så ska jag vara lite hundvakt när hon är hos frisören. Efter det ska jag åka till Jysk och köpa rullgardiner till rummet.. och vet ni vad? Dom är REA på dom nu! Så jävla perfekt, så det blir två hundra billigare ungefär, tack för det Jysk! :)
Ikväll blir det folkrace i viken och efter det bara hem och sova.. Är ju ledig hela veckan men hoppas på att det ska kunna bli lite sol så man ska kunna ligga ute och steka lite under den lediga veckan. På tisdag blir det match med Ludde.. IFK såklart. Onsdag ser lite tom ut än så länge.. känns som det är något men kommer inte på just nu. Torsdag ska jag köra Ludde till fotbollsträningen och sedan är min helg fri! :) Hoppas på att det kan bli en tur på sjön med en paddel i handen och lite sol och bad.

Och förresten.. Jag vet att jag vill, jag känner det inom mig. Men jag är skör, men också underbar. Det är inget stort jag begär, bara kärlek och känslan av att någon finns där för mig, när allt faller samman för stunden. Du är underbar, underbar.
over and out
Maria

GRAVID?!

Nej nej nej.. jag ska inte ha barn förens om två år! hur kan jag ens vara det? :P Fan.. såhär tjock-magad har jag inte varit någonsin! Nu kanske min mage har gjort det där kända "omslaget"! Där han tar upp vartenda litet jävla milligram av onyttighet och lägger det på kroppen? Fan, jag som har en massa muffins och kladdkaka i frysen.. Vet inte vilket av de två jag föredrar mest. Pest eller Kolera..

Så på måndag börjar träningen igen. Oavsett om foten vill vara med eller inte. Dessutom måste jag ut till morsan och väga mig. Det här är ju katastrof! Imorgon är det af Söndag, tävling, tvätt och uppsättning av Ulla fynden och sådär. En dag jag längtar till helt enkelt! Nu ska jag sova. Stallet halv sju. Natt från mig/oss :/


Kan man dra in hela magen om man är gravid förresten? Om man inte kan det så är det lugnt :P

over and out
Maria

Ullared




Snygga som få klockan halv sex på morgonen.. Men Ulla red till Ullared ;)

over and out
Maria

"Student"

Natten blev inte som jag hade tänkt mig igår riktigt. Vi svirade om och drog ihop ett gäng och drog ut! :) Student vecka och man bara måste ju ut! Det vart otten, och tyvärr.. jag måste säga det, stora dansgolvet är inget att ha längre.. tacka vet jag lilla :D Där spenderades 98% av tiden.. jag gick inte ut en sekund som vanligt, enda gången jag lämnade dansgolvet var när jag gick till baren, bytte till scenen ;) eller gick till stora dansgolvet för att snabbt återvända till lilla.. :D woho, jag älskar att dansa!! Fett kul! Hemma runt två somnade vi gott..



Upp vid sju och gjorde oss klara för skolavslutning. Så skönt! Vi ladda extremt lite innan vi skulle gå ut och det blev som det blev. :p Men vi gjorde det och jag klarade mig relativt bra, fick bra respons af :) Så nu har jag äntligen sommarlov!! Firade det med att sova middag och kolla på massa TV; Beverly Hills, That 70's show och lite förkväll. Sen blev det MAXI och köpa studentpresent till Amanda och en bikini överdel till mig. Sen till Willys och handla där man mötte mamma. Sen hem nu och har käkat. Så nu ska jag baka kladdkaka och muffins och lägga i frysen. Sen ska jag gå och lägga mig. Imorgon väntar jobb 6-15 och efter det till Amanda. Sen hem och sova eller gå ut och festa, får se vart det bär. Ullared kanske väntar besök av mig på fredag så det kan vara en bra anledning att vara kvar hemma. Lördag blir jobb 6-15 och massa städ! Söndag tävling och sen bara slappa kvällen. Sen är det ledigt en hel vecka, som det ser ut just nu..

over and out
Maria

Sveriges billigaste matkasse!

Det är vad man får om man handlar hos oss på Willys! Idag var det lugnt på kunder på förmiddagen, lär nog slå till på eftermiddagen nu när det är så tråkigt väder idag. Regnar och är allmänt skit väder!! En dag som denna ska det vara en filt, god mat och mys framför en fjantig kärleksfilm. Men inte då. Jag ska ut i regnet och kolla folkrace hela kvällen, och när jag kommer hem ska jag plugga som en jävla tok på min guidning som ska bli av på onsdag. En generalrep gång blir det imorgon. Men jag vet inte om vädret vill vara med oss så jag hoppas verkligen att vi få lite uppehåll på morgonen/förmiddagen så vi kan gå!!


För tillfället sitter jag som sagt i min bil i Ljura och väntar på att bli upplockad av Soffy och Tobias för att sedan åka och hämta pappa och sen åka till Kråkvilan. Folkrace hela kvällen, kvällsracet som det så fyndigt heter. Kan bli så att Tobias köper med sig en liten bil hem ikväll till semesterrejset senare i sommar.

Det är så soft att ha en dongel alltså. Själv har jag 3, så det är fri surfing hur mycket upp och ner laddning av filer m.m. jag vill och ingen bidningstid alls. bara tre månaders uppsägningstid, för 200 kr i månaden. Lätt värt det när man har en liten bärbar dator som jag! :) Längtar till en varm bullens korv, känner på mig att jag kommer att frysa som en tok, trotsts att jag dagen till ära har MÖSSA på mig! Ibland är det synd om oss frusna ;)

over and out
Maria

"Hej jag heter Ove Sundberg och jag är jobbig och snål. Vill du umgås? Ja gärna! NOOOT! SCHAS OVE SCHAS!"

 

mohaha!

 

over and out
Maria


min ischias känns!!

Lite dålig uppdatering här tyvärr, men har haft fullt upp med jobb och studenter och massa annat. :)

Onsdag;
Jobbade, 6-15.. gick kanon som vanligt.. hem och var duktig och lagade mat och styrde, sen fick jag ett ryck och bakade kladdkaka! :) Mot Söderköping och hoppmöte. Mycket trevligt med en massa skratt och skvaller ;) That's the way it should be, always!

Torsdag;
Mådde sådär, blev inget Vårrus eller skola. Orkar inte utsätta foten för mera onödig påfrestning än vad som ska göras, så jag ska börja lite i min egen takt.. Men dom där pengarna jag betalade till Vårruset sved lite i min studentficka :P

Fredag;
Uppe med tuppen och hann med att tvätta, diska bädda rent och duscha allt innan klockan nio! Dessutom fick jag äntligen nytt golv i hallen! Så nu är allt åtgärdat som det ska. Nu ska jag bara skriva ner en lapp på allt som har varit skit, skicka den till hyresvärden och kräva typ minst en månads komp! Vid halv elva åkte vi från Linköping mot Mjölby och student! Jenny som hade den äran denna dag och Soffy och jag tog självklart en liten tur runt stan med bilen och tuta vi med, drog med oss Ola på slutet. Fan vad kul det är att ta studenten! Jag vill ta den igen! Hem till kusinerna efter på traditionell mat och fika. Hemfärd och byte av bil för att sedan åka mot Sörrping och köra hem pappa med arbetskamrater till div delar av kommunen ;) Hemma och i säng klockan 02:00!!

Today;
Upp 05:20 vilket ger mig max tre och en halv timmes sömn inatt.. :P Sådär att gå upp och jobba nio timmar men min kropp ställer upp på det mesta jag ber den om, så också denna gång. Men nu börjar ho säga ifrån! Jobb till tre som sagt.. Sen hem och umgås med Emma och sen byta bil med pappa.. och nu ska jag inta ryggläge och bara sova! Kollade klockan nyss med,  trodde inte den var så mycket, helt sjukt ljust ute!

Nu vet jag precis vad jag vill allafall.. Jag vill ha dig här! Så tomt utan dig.. Vill bara ligga hos dig och ha det så där bra som man bara kan ha just då. Hängde lite på en kudde här förut.. MISS!

Imorgon är jag ledig så då fan ska jag ut och steka! Om det blir på NFK eller i Linköping återstår att se. Men nu ska jag slänga mig i min sköna sköna säng! :)

over and out
Maria

Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!

8 juni 2010


Skattepengarna betalas ut 8‑11 juni 2010.

Du som är löntagare eller pensionär kan få tillbaka pengar på skatten redan före midsommar. Då måste dock följande grundkrav vara uppfyllda:

  • Du ska ha deklarerat via Internet, telefon eller sms senast den 3 maj 2010.
  • Du ska ha anmält ditt bankkonto för skatteåterbetalning senast den 3 maj 2010.
  • Du ska få pengar tillbaka enligt ditt slutskattebesked som skickas ut i juni.
----
Sweet säger jag bara. Nu ska jag ta mina friska ben och min halv friska fot och gå till Ica Eneby och handla mjölk, eller om jag ska ta mig en sväng till MAXI och se om jag kan hitta en svart tröja till Vårruset.

over and out
Maria

RSS 2.0