Blandade känslor

Uh, nu har jag haft en sådan där helt underbar helg och dag! Men när man kommer hem så stannar bara allt upp. Usch, jag vet att man inte ska men jag saknar verkligen någon att komma hem till sådana här dagar. Någon som har lagat mat, som håller om en och säger hur mycket han tycker om dig och hur fin du är, som kliar ryggen tills man somnar i soffan till någon dålig film. I mitt fall ikväll blir det ett laggande live avsnitt av BB's söndags final, ensam i soffan och avslutar det med en tur ner i tvättstugan vid halv elva..

Lite opeppt inlägg men jag har som sagt haft en underbar dag med Frida och Nathan på Norrköping Horse Show! Hoppas på en bättre dag imorgon..

over and out
Maria

TRÄNINGS tävling



Yes box. Kom upp i god tid, allt flöt på bra tills lastningen, haha. Två timmar, men sen gick hon in, fjanta. Haha, kom precis lagom så jag har rida fram. Inne i ridhuset var hon ganska cool, läktaren var ett stor monster och speglarna och bommarna på sidan ska vi inte prata om ;) Men på det hela taget är jag rätt nöjd. Fick inga kanon siffror och jag vet vad jag måste jobba med. Plusen idag var lastningen, det gick faktiskt både tid och hem, framridningen som gick väldigt bra, och att jag faktiskt kom ihåg båda banorna, red dom rätt och hade rätt gångarter.. Sen att Pian är fjantig, ja det är hennes stora hinder. Fjan-Pian ska jag nog döpa om henne till.. ;)

Nu ska jag duscha, sen åka ut till mamma och fira morsdag en dag för tidigt.. Det ska bjudas på grillat har jag hört, mums! Imorgon blir det Horse Show med Nathan och Sindy tror jag också. Sen ska pappa firas och så farmor då.

Längtar tills vi flyttar, då blir det miljöträning utav bara den! Hej svejs på er! :)

over and out
Maria

trött men laddad

Usch, orkar inte skriva något direkt mer än att det gick 20 ggr bättre att rida idag och det ska bli kul imorgon.. Hoppas pappa och Frida får till några fina kort och att Pian och jag sköter oss.. Nu somnar jag snart stående!

over and out
Maria

25 maj 2011

Idag är det som sagt den 25 maj, vilket innebär att det är onsdag och vad betyder det i sin tur? Jo, att jag är ledig. Så härligt. Dagens mission blir att rida igenom Pia fia, och rida igenom programmen, jag känner att det inte kommer gå sådär super bra i och med att det har blåst halv storm hela veckan så jag inte har kunnat ridit ordentligt. Visst, det går att rida men inga ökningar har jag lyckats med, haha, traven kommer bli katastrof.. men får se det för vad det är, en träningstävling. Jag har mina egna mål och dom hoppas jag att jag når upp till. Och La:1an har jag ju aldrig ridit förut så den vill jag bara kunna komma ihåg programmet och sen rida det någorlunda rätt. Pian har ju alla förutsättningar, vi måste bara hitta varandra lite till. :)

Ska se om jag kan städa ur bilen lite idag hos mamma, plus att jag ska låna lite av tvättmaskinen.. Nu blir det frukost, sen stallet, träna till lördag, hem till mamma och Björn och klyva ved. Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Imorgon blir det tidigt pass också, härligt. Höres!

over and out
Maria

stjärna på denna helg!

Så skön har den varit! Körde igång och jobbade som sagt i torsdag och hej vad jobbigt det var, men nu är jag back i gamet igen. Jobbade till tre i fredags, åkte som en tok ut i stallet och red på en mkt fin häst trots all blåst till höger och vänster. Jag vill ha ett ridhus! Åkte och hämtade upp pappsen och drog till farmor och farfar för grill och avslutade kvällen ensam i min säng. Jobbade lördag och det gick galant. Åkte på ett litet uppdrag som drog ut på tiden så Pian fick en ofrivillig vilodag, men jag tror hon nöjt lite i solen af. Till Fredrik och gjorde tårta och fixade till alla andra kom, körde en grillkväll. Mycket trevlig, Cola och jag sov kvar och körde en riktig skön söndag idag!

Älskar de där dagarna när man kan gå runt och ta tid på sig till allt man vill göra. Red i ridhuset idag, helt sjukt varmt!! Bastu-ja visst! Pian dröp av svett men ökade glatt på vägen hem sen. Gick af bra att rida det jag red. Dock blir jag galen på stövlarna som åker upp hela tiden, går ju inte att rida något direkt..



Nu blir det en tur till Linköping och lämna Cola till Soffy och Tobias, där han ska få bo i två dagar efter som alla mina hundvakter tycker dom ska göra annat måndag och tisdag. Så nu måste vi skynda oss!

over and out
Maria

on the road again..

Yes, älskar att någon av mina grannar går i lägenheten så det låter som om dom är på väg att ta sig in till mig, usch vad jag inte tycker om att bo själv när jag blir rädd! :p Fjant Maja!

Tillbaka på jobbet idag igen då, efter allt för lång tid! Kändes som jag inte hade koll på något alls och bara gick och yrade, haha. Men jag lyckades nog komma påt igen för smidigt gick det, även om 18 kg's banankartongerna är svin tunga att kasta upp tre ggr på en dag. Lina och jag har dessutom kommit överens om att hon är ansvarig för Gala äpplena och jag för bananerna de dagar vi jobbar ihop ;)

Efter jobbet vart det en sväng till stallet, är som lite trevligt att komma dit och pyssla lite i boxen (blocka bajs) mysa med hästen (ryckta och dona) och rulla runt på banan lite (dagen träning = galopp på TVÅ spår, inte tre/fyra). Det gick superbra att rida, hämta i hagen va en fröjd då Cesar va inne. Ne skämt å sido men hon brukar vara så lång bort med sin loverboy när man ska hämta henne, idag behövde jag bara gå halvvägs så jag sparade hela två min!! Tränade som sagt galoppen då hon gärna lägger in baken innanför spåret i högervarvet och i vänster tar hon inte riktigt för sig utan springer så fint och högt så hon nästa slår kunt på sig själv. Kändes bra som sagt. Imorgon blir det att träna lite på ökade traven, och skänelvikningarna, och eftersom jag börjar känna mig piggare hoppas jag på ett ordentligt pass på lördag, Det är jag sugen på!


Imorgon blir det jobb, stall och på kvällen ska vi till farmor och farfar som ska bjuda på grillat, och jag ska tydligen vara fyllechaffis åt pappa? Ha! Natt på er!

over and out
Maria

sol, sol och sol.

Det är så fint väder ute så jag får ont i kroppen! Gud så härligt, jag vill bara ut! Nu har även blåsten lagt sig lite så jag kan nog besöka gräsmattan en stund sen.. :)

Halsen börjar ge med sig, men nu har det istället kommit en fruktansvärd hosta! Gah. Ska åka förbi en affär sen och köpa lite halstabletter, ny fil och lite snask. ;) För imorgon ska jag gå till jobbet igen. Hoppas jag vaknar lite piggare imorgon med andra ord ;)

Idag blir det att träna halter och ryggningar, samt lite förvänd galopp.. Känns som jag kanske var lite snabb på att anmäla mig till tävlingen, men det kan ju bero på att jag faktiskt är sjuk, inte orkar rida och hade fel bett igår ;)

Nu är det ju dock time för frukost, helt tokig som inte ätit än och har varit vaken sedan åtta! Hörs lite senare I guess..

over and out
Maria

Sjukskriven

Jag tror inte jag har varit ledig såhär länge i ett sträck på ca ett år! Två hela dagar och en halv, dessutom börjar jag tio på torsdag, oj oj.. Stallet fyra gånger mellan två jobb pass. Haha.



Vaknade upp med öronvärk, snor som rann och en hals som bara gjorde hälften så ont, så det va ju skönt det af ;D Idag måste det bli ordning i det här jävla hemmet! Usch är så trött på att det ser ut som det gör nu, hästkläder, schabrak, tidningar, matlådor, rena och smutsiga kläder om vart annat. Nae, nu får det stans bli ordning. Ska ju bli party här på lördag med, hoppas verkligen jag blir frisk tills dess.. Så typiskt annars!

Ska ta tag i't nu. Kan hända att jag uppdaterar senare om mina framgångar.

over and out
Maria

Bekräftelse

Många som vill ha det just nu. Bla jag och de tre till som fick sitta och vänta i väntrummet på Skarptorps vårdcentral, jag fick vänta 25 min, familjen med två barn en kille på ca två och tjejen på fyra som skulle lämna kissprov fick vänta 50 min!! Innan någon ens frågade vilka de var? Sådär bra när lilltjejen som är fyra ska lämna kissprov, svårt att pricka in rätt ögonblick.. Ne, stora minus där, speciellt när mitt besök bara tog ca, hmm tre minuter exakt! Suck.. Jag har af fått penicillin utskrivet nu så 10 dgr framöver blire piller piller piller. Men man ska väl inte klaga..

Imorgon blir jag hemma, kommer ju börja klättra på väggarna.. så det får bli skinande rent här hemma af.. kanske tom hinner med att lära mig laga någon ny maträtt?

over and out
Maria

Vita prickar!!

Jamen det var väl helvete då.. Nu har jag gått och fått halsfluss med.. så typsikt. Orkar inte vara sjuk. Det är ju party i helgen och jag ska jobba och rida och nee, jag kan inte vara sjuk. :p Så jag är inte mer sjuk än jag känner mig.. och jag känner mig bara sjuk när jag sväljer.. Men borde man kanske gå till vårdcentralen och få lite antibiotika, skiten tar ju tio dgr och jag SKA supa i helgen. Så är det bara och den 28 SKA jag tävla.. Så jag får gå den 30 maj helt enkelt ;)

Funderade lite på om man kanske skulle anmäla intresse till DIV 2 laget i höst..? Men jag skulle vilja komma igång och träna lite innan jag bestämmer mig helt. Men sugen är man ju allt alltså. Man kan ju tävla ändå men det är ju kul med gemenskapen! :) Hoppas jag kan få plats i någon grupp till Carina träningarna nu så jag kan komma igång med Pia fian! Är så grymt taggad. Hon var mkt fin idag förresten ;) Skulle rida ut men inte fick man rida på gärdena och jag vill inte rida på vägen med henne än så det fick bli ännu en dag i paddocken..

Va tillbaka en snabbis ikväll och tog in henne från regnovädret och la på henne ett varmt fleece täcke. Snuttan då, ska inte frysa och bli stel och kall.. Slänger upp lite bilder från igår när pappa var ute och fota. Dock gick ridpasset skit och jag har ingen stil what so ever! haha







Nu ska jag sova, imorgon ska jag gå till jobbet med halsfluss, utan matlåda och med ett glatt humör! Älskar måndagar <3

over and out
Maria

Helgen 14-15 maj


Försökte mig på ett inlägg från jobbet via mobilen igår men det gick sådär tror jag..

Sitter och lyssnar på P4.. Dom diskuterar mello festivalen och på vilket sätt man stavar till de olika länderna i Tyskland.. inget direkt om tävlingen i sig utan mera om stavningen :p Kan ju vara intressant det med.

Hade för övrigt en väldigt trevlig dag igår.. jobbade 6-15 och åkte sedan till stallet där pappa faktiskt höll mig sällskap under hela tiden och gick med kameran och fota lite, dock var ju varken jag eller Pian på humör då jag börjat bli krasslig och Pian va stel och tråkig efter longeringen igår. Men någon fin bild eller två blev det nog. Efter det vart det mello kväll, men några underbara människor i Söderköping. Så idag tog jag ut min rätt till sovmorgon. ;) Efter frukosten ska det bli en sväng till stallet, ska nog ge mig ut på en tur i skog och mark, spännande, smörjas och fixas ska det med. Ska se om jag kan hitta en hink att hänga upp och se om hon dricker lite bättre då.
Fotboll i eftermiddag, IFK Norrköping - IFK Göteborg på parken blir det. Sen är det ju Sverige-Finland i hockey VM final ikväll med, och om jag orkar ska jag se den hos Danne.

Men om jag ska hinna utan att stressa så måste jag nog ta tag i allt. Hopps jag orkar jobba nu imorgon, känner mig inte pigg alltså! Usch, nej tack!

over and out
Maria

Nytt utseende

Det tackar vi Anna för! :) http://acorvera.wordpress.com/

Dagen började med en riktigt skön "sovmorgon". Sedan jobbet för ett 9-19 pass som gick som smort, hann med det jag ville och kunde förbereda lite inför morgondagen med. Mkt skönt. Hämta upp Cola som hade fått en massa konstiga utslag på huvudet och ryggen, som jag hoppas är från knott eller liknande!! Så det inte är något allvarligt.. Ingen som hat haft liknande problem med sina hundar? Lämnade hur som hav av Cola hos pappa som ska få ta hand om den lille medan jag jobbar imorgon. Kul för dem båda.

Pian fick sig ett lugnt longerpass idag, kände att tiden inte räckte till och att min hals dessutom spökar lite idag, så sparar krafterna till jobbet imorgon och pumpar ut mig till ridningen på em. Det sägs att pappa ska komma förbi med teleobjektivet och ta lite bilder då med så kanske lägger ut något mera då.

Ibland är det bra att Ludde faktiskt hänger i och spelar fotboll, och att han spelar i IFK, för på söndag ska dom dela ut programblad = 3 biljetter till matchen, och det är storbesök på Parken på söndag, IFK Göteborg gästar. Så mamma och jag ska sitta bänkade, fan vad kul. Hoppas på en bra match. Men nu blir det sängen för min del, tänkte ta mina friska ben och gå till jobbet imorgon eftersom jag är free från allt annat. Härligt att ställa klockan på 04.30 en lördag. God natt på er!

over and out
Maria

ett nytt försök

Hej, nu ska jag försöka göra ett sista försök till det här med bloggande. Mesta dels kommer det väl att handla om jobbet, Cola och min nya "arbetskamrat" Pian. Eller Pinto Ressesiv som hon heter. Ett 13-årigt holländskt sto som jag har på foder. Just nu håller vi på att lära känna varandra och tanken är att vi ska komma igång och träna och tävla, i dressyr såklart ;) Närmast just nu ligger ev en träningstävling hemma på klubben, frågan är bara en LB:1 eller ska jag slå på stort och lära mig LA:1 och rida det med? Få fundera lite till, anmälningstiden går ut den 18 maj, så jag har ännu några dagar på mig.

Nu ska vi nog dock sova, länge sedan vi var vakna såhär sent, eller vi och vi.. Cola sover redan som en stock ;) Slänger upp en bild eller två på Pian så ni får se. :)

over and out
Maria

RSS 2.0