090430

valborg

Torsdag vilket innebär tvättstugan. Och just denna torsdag också valborg, som ska tillbringas med Nathalie, Lina och Kalle. Peter och henke ska vara med några klass kompisar så då hänger väl jag med mina kompisar då.

Vaknade tidigt imorse av att Soffy ville ha en ride home från åby eftersom hon, ovanligt nog (inte) glömt over driven på i epan. Så upp och åka dit, sen drog vi till Jula och köpte en radio antenn till asta och ett nytt USB minne som jag just nu håller på att ladda med massa härlig sommardängor då vi kanske ska ta henne till Kinda på söndag! Inte åker jag så långt utan musik inte!

Nu ska jag alldeles straxt ta tag i mig själv och duscha lite, och sen måste jag nog börja kolla över maten. Inget bestämt till det ännu, kommer ta låång tid.

Imorgon bitti är det jobb som väntar sen är det som vanligt första maj tåg med pappa och på kvällen har jag stallet. Fortfarande ingen som har ringt från min arbetsintervu, börjar inte se bra ut för min del.

over and out
Maria

090427

Lyckodag?

Kan det vara sant? Är det nu livet så sakta håller på att vända till något positivt? Efter allt hårt i magen kanske det äntligen är på väg att vända!

Sofie klarade sin teori för körkortet idag, så nu är det bara att hålla tummarna så de blir blåa tills hon har klarat uppkörningen med! Nathalie har ju tagit körkort nu med, äntligen. Så det är jag fortfarande glad över. ha, konstigt det där. Men kul att jag är glad för någon/något för en gångs skull så jag ska inte klaga! Sen fick jag ett underbart samtal förut med så bara att hoppas på att det löser sig som jag vill med allt nu!

Sen är det ju jädra fint väder med, ja jag tror nästan inte jag har något att klaga på idag. Kanske att den där Jannes kladdkaka jag gjorde förut blev torr som en vanlig sockerkaka. Men jag äter den gladeligen ändå! För kladdkaka kan man inte säga nej till!


Åh jag är så glad så jag ska nog gå och laga lite mat. Hör av mig imorgon och ser och glädjen håller i sig. Det bara spritter i mig, kan det vara solen?

over and out
Maria

090424

jag älskar mitt humör

Ingen kan säga något till mig utan att det gå en bomb inom mig, alltså jag är så trött på mitt humör nu. Orkar inte ta att någon kritiserar mig här hemma längre. Jag blir så arg att jag vill slå till någon. Bara skrika, sura och sitta i ett hörn till någon kommer och jag får som jag vill, jag känner mig som alla trotsiga barn på Super Nanny. Varför är det så här? Och det är bara hemma, inte ute? Eller jo det är det ju också men inte i samma grad. Då kan jag ta det och sen lägga det bakom mig eller använda mig utav det. Här hemma förstör det bara.

Som nu idag gick upp och skulle skriva ut ett papper och patronen tar slut. Jag blir så förbannad att jag inte tänker gå ut på hela dan! Det är hur fint väder som hellst. Men nae då vi ska bo i en lägenhet med balkong med sol på kvällen. USELT! Så jag kan inte gå ut på balkongen och sätta mig, och jag har ingen gräsmatta att sitta på. Inget djur att gå ut med om jag vill för han ska bara stryka mot väggen och trassla in sig i alla buskar. ÅH! Vad är det här för en hemsk tjurtant jag har blivit?


Diskade, tvättade, städade, fixade mat. "jag har så ont i magen jag kan inte bädda någon säng, jag lägger mig här utan täcke" ÅH! SNÄLLA VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG! Inte är det pms allafall!

over and out
Maria


090422

inkasch

jo, fick länespec idag från MAXI, ochså har jag ränkat lite på hur mycket jag ska få av MarieLouise. Så det ska nog bli bra ändå, men det hade suttit skönt att inte behöva lägga 1200 på böter : /

Nu bär det av till jobbet i pappas bil, min är på lagning inför besktningen, sen åker jag till stallet och rider på figaro och fodrar och så, slutkörare. Sen är det torsdag och dom brukar alltid gå fort, sen är de äntligen helg igen! Plus att Nathalie kommer hem, woho!

Flytt snart med, ska bli så kul, jag älskar verkligen (tyvärr) att flytta.

over and out
Maria

090421

skit dag

Ja den började ju inte bra allafall! Skulle precis nyss gå ut och fixa med bilen som jag har parkerat längre bort med.. kolla rutan som vanligt av ren reflex.. ingen bot. : ) Öppnade och satte mig, skulle flytta bilen till våran parkering. VA I HELVETE! Det sitter två lappar på min ruta... ÅH! Suck, så 1200 bort till något annat som man skulle kunnat göra något roligare för. helvete alltså. Det står inget om att man inte får parkera där.. Fy fan, vill bara sjukna. Så nu har jag ingen lust att fixa med bil fan, den ger bara besvär.

:(

090414

ärende dag

jo de är allt vad det är. Vaknade rätt skapligt idag men tog de ändå lugnt på morgonen. Vid kvar i tolv var det hnab som gällde. Skriva på hyreskontraktet. efter ca en timme i kö blev det äntligen våran tur. Efter det tog jag kakan under armen och gick till nordea och tog ut pengar och gick till swedbank och satte in dom. Dom på nordea skulle ha 150 kr för att flytta över dom med en gång. RÅN! ; ) på en bank, haha.

Sen åkte vi hem, käka mat och sen gick ja till jobbet. Nu ska jag ringa till försäkringbolagen om min bil och sen ska jag ringa och tjata lite.

Imorgon blir det en lugn och skön dag. Inget Figaro dock eftersom det är tävling till helgen så jag har fredag istället. Men kanske att vi ska gå på stan och hitta några kläder till peter. och köpa sand och mat till kissen. och på torsdag då ska jag ut till mamma och Björn och bränna lite. För snart kommer ju nathalie hem : / Brun och vacker.

Bjuder på en av de få bilder jag
har från Teneriffa


over and out
Maria

2009-04-13

Trettonde april

Dåligt med uppdatering här men som sagt. det är ju för att jag gör så himla mycket annat att göra än att sitta här och skriva en massa strunt. ^.^

Snart blir det allafall dags att börja packa. Helgerna finns det ju inte så mycket tid på och dagarna går ju peter i skolan och sen jobbar ju jag så, man får ta varje tillfälle man kan till att packa tillsammans. Igår va vi helt lediga och var på mat hos Peter mamma. Gott och skönt att komma bort. Fick även ett påsk ägg! : )

Eventuellt är det även tävling på lördag för min del. : ) Sista tävlingen ever med Figaro allafall känner jag, inte riktigt min tur att stick fram och ta honom för tävlingar nu längre, synd det. Det har alltid varit trevligt, men men. Jag ska nog hitta något! Hoppas på skogslotten nu allafall.

Nu blir det snart frukost om Peter kan diska lite bestik så vi har något att äta med. Längtar till diskmaskinen!  Sen ska jag nog inte göra ett skit idag. Skulle ha åkt till stallet men jag är nog lite för pank för det tror jag : / Måste spara på slantarna. Blir nog att åka och ta ut pengar på Coop och sätta in dom på banken imorgon. Så jag har till licens, transport, anmälningavgift, bensin m.m. till lördag. Någon som har ett jobb åt mig? :)

over and out
Maria

090407

Tisdag - stallet för fjärde dagen i rad.

Har haft en lång sovmorgon idag. Ganska skönt. Sen gick jag faktiskt upp med en gång och gjorde pannkakor. Massa, typ två liter smet. :) Så det blev en ungspannkaka och "några" vanliga pankisar. Så nu ska dom in i frysen. :) Alltid bra att ha och skönt när man inte känner för att laga något. Så nu har vi massa mat i frysen.

Sen åkte vi iväg i Asta lite, fint väder lixom så. : )  Blev Ingelsta, och Maxi området, några järn butiken och köpa skruv och sen köpte vi oss en varsin glass med. Gott i solen! Sen tanka och så hem och köka klar ungspannkaka! GREAT!

Fick papper från valmyndigheten idag om den 7 juni, så då ska ajg jobba som röstmottagare. Mer pengar in! Sen har vi även fått besked om lägenheten som vi ska bo i med H så den 1 juni flyttar vi. Ska bli skönt. Men det är so sagt jobbigt med alla som tjatar om hur dåligt det är, och att vi gör vårat största misstag och allt vad alla säger. Ge oss bidrag då ; ) Eller ett jobb till mig.

Ikväll blir det stallet för fjärde dagen i rad, imorgon ska jag dit med men då är det bara ridning på schemat. Skönt det, men nu måst jag slänga upp det här för jag börjar jobba om tio minuter!

over and out
Maria

090402

jao det är idag är det

Händer väl inget speciellt idag. Nae, som vanligt på tosdagar är det tvättstugan som gäller. Var ute och flyttade på bilen nyss med.. så man inte får böter ; ) Ska åka och handla lite mat i Asta sen med. Se vad hon går för. Måste ge henne lite bränsle med, annars blir ho nog lite butter.

Blev inget direkt lurad igår allafall. Dock blir jag så besviken över alla som tjatar om det här med flytten. Det kommer ju bli en flytt hur vi än vill eller inte vill. Det är en kortsiktig lösning som jag hoppas att jag kan lösa snart då det är mig det hänger på. Nästan bara mig. Hoppas någon vill komma och hälsa på allafall, även om vi nu tydligen ska bo ihop med någon som ingen verkar veta något om, som ändå är hon oss jämt.

Nej, det är med flytten känns inget kul längre, men det kanske det inte kan bli när alla runt omkring bara säger att det verkar vara en dum idé. Jag ser allafall fram emot det lite grann, vi får väl se, vi kanske inte alls kan bo ihop och då får vi leta efter ngt annat, men jag vill hellst undvika en liten etta nu efter en stor tvåa!

Tvätten kallar, sen blir det handla, sen kanske lite mer pill med hemsidan, ska städas också imorgon är det visning. Och ikväll ska jag på hoppmöte och fixa propp inför hopp clear rounden på srs den 25 maj, (lite smygreklam med)

over and out
Maria

090401

Ny månad - nytt läge?

Ja, igår lämnade jag in hyreskontraktet som sagt. Så idag har det redan ringt en på lägenheten trots att det bara har gått en dag. Jag vill verkligen inte flytta ifrån den här fina lägenheten :( Hoppas verkligen att jag någon gång kommer att bo såhär fint igen. jag gilar det, mest badrummet. Ska ta lite bilder senare ikväll så vi kan lägga ut på blocket och liknande ev om det är ok med hyresvärden. Vi vill ju flytta i juni och kontraktet går ju till juli så vi får se.

Sen ikväll blir det stallet och lite dressyr möte men mest ridning och Figaro, var för länge sedan jag red nu ju, två veckor. Fick en glad överraskning igår allafall. Ska få tillbaka 9.000+ på skatten :) Det var mycket trevligt. Kan ju komma passane till sommaren och så. Ska åka någonstans med kakan eller gå ut och äta eller något. Hoppas det blir mer sånt nu när vi drar ner på kostnaderna för hemmet.

over and out
Maria

RSS 2.0