091227 one day...

söndag mot ledig måndag. Glöm inte lyset

Söndag brukar innebära lugn och ro, inget direkt att göra och lite trist att veckan börjar "imorgon". Men inget at vet hände idag.. Började iofs dagen med att sova lite längre än jag borde.. Skulle ut till mamma och Björn och bygga hus. Pallade mig tillslut upp ur sängen en timme efter jag skulle ha varit där, bra Maria. Väl framme vid bilen så lyser det om lamporna, kanon.. batteriet var självklart helt dött så det va bara att ringa ut till mamma, fick lift ut.. Glömmer jämt lyset på, ska sätta en stor lapp på ratten "Glöm inte lyset".

Vi åkte till retur punkten, rev en vägg och byggde upp en annan. Heja oss.. Sen mat, dusch, mot bion. Göta Kanal 3. Var faktiskt rätt OK.. inte super roligt så man dog av skratt, men verkligen en film jag kan se igen, inget slår ju ettan så är det med alla uppföljare till filmer. Hem sen och få hjälp av pappa att byta batteri till Asta.. så nu är hon som ny.. bytte lamporna på nummerplåten med, men det är fel på någon kabel så det får pappsen kolla på i helgen ;)

Nu har jag precis satt mig ner efter att ha plockat upp alla paket, och plockat iordning lite här hemma, ska dra ett varm med damsugaren sen.. ska ta och äta lite nu tänkte jag och sen diska.. för det kan inte se ut som det gör nu här imorgon när det blir tjejbesök. Jag kommer sakna Sune som bara den nu när jag ska åka till U-sala. Han har varit så gullig de här senaste dagarna. Förutom inatt när han höll mig vaken i flera timmar när han lekte med tre julgranskulor.. skit kisse ;) Just nu ligger han på ett armstöd och sover.. Redo för lite mys sen när jag ska sortera papper.



Barnvakt imorgon från 6.15, sådär kul att gå upp tidigt igen.. tycker synd om Sune som får vara ensam hela dagarna nu.. jag som trodde att jag inte skulle ha något att göra dehär dagarna har knapt varit hemma något och jag har så dåligt samvete för det :/ Men men, ska bli till att shoppa lite nyårs kläder imorgon och ett par pumps :) Sen får vi se vad mera, kan ju se om jag kanske kan spara lite ;) Nu mot maten ska försöka blogga lite innan jag åker.

over and out
Maria

091225

god fortsättning!

uppe med tuppen imorse.. va tom några "smågrabbar" i huset som blev chockade av att "det är någon i hissen" när jag stannade på deras våning, haha. Mot stallet och lyckades ganska bra idag, blev dock hur blöt som helst, jävla skit väder!!! Det hann ju allafall vara en vit jul innan allt börjar töa bort :)

Imorgon är det samma sak, stallet, till farmor och farfar på mat, hem och fixa lite sen tillbaka till stallet hem och sova. Ingen sovmorgon på Söndag heller, då ska jag ut och hjälpa mamma och Björn att bygga lite, sen ska vi gå på Göta Kanal 3. Måndag ska jag passa Ludde och vad passar bättre än att dra med honom till stan med Soffy och shoppa nyårsoutfit? ;D Det tycker nog han är skitkul, haha. Det tycker ju allafall vi två. Sen på kvällen åker jag och lämnar Sune hos pappa för på tisdag morgon ska jag äntligen åka till min älskling! ÅH, jag håller verkligen på att dö här utan honom. I like him a lot.

Nej nu ska jag lägga huvudet på kudden, hoppas Sune gör mig sällskap i sängen :)


over and out
Maria

091224 julafton

god jul

vaknade upp första gången ensamen.. helt ok.. bara det inte blir för många gånger, vill ju gärna vakna upp bredvid en Henrik, hihi. :) Men men, började dagen med att se sista avsnittet av julkalendern, slutade väl sådär.. men allt föll på plats som det ska i slutet. Efter det blev det en dusch och slänga på sig lite kläder. Sen bar det av till farmor och farfar, där vi tillbringade förmiddagen. Fick många bra saker, bakplåtshållare, underlägg till bordet, schampon, presentkort, filtar, parfym, necessär, och självklart lite bestick, handdukar och en fin servetthållare :)

Efter det åkte vi och hämta upp Ludde och drog till mamma och Björn. Där blev det Kalle, vilket faktiskt va sådär i år.. och Ludde upptäckte till sin stora fasa att "det här såg vi ju förra året" -ja Ludde det är samma program varje år det är en tradition. "amen va tråkigt". haha.. Sen vart det väntan på de sista insläntrarna och sedan paketöppning nr.2. Det blev lite mer presentkort och pengar, handsalva, fotsalva, bakdukar och en väggeldstad för oss lägenhetsboende som vill ha en öppen spis men inte har en skorsten. Efter det spelade Ludde och jag Fifa 10 och sen blev det mat och lite snabbt "med andra ord". Sen blev det räserfart hem och hämta Asta, för mina planer till imorgon än ändrade.. jobb på morgonen.

Kort och gott har dagen varit kanon. Jag saknar bara en sak, men annars har den varit kanon. Nu ska jag göra frukost till imorgon och sen gå och lägga mig.. vill bara att det ska bli tisdag någon gång. Vill inte lägga mig och sova ensam flera dagar, två kan gå, men åtta? Tur att Sune är så go som han är, precis som husse sin :)

over and out
Maria

091223

dan' före dopparedan'

ja, en dag avklarad.. sju kvar.. :p fast nej det är ju bara sex kvar! Åh, nu vart jag lite gladare! :) Började dagen med att gå upp vid halv nio, innan dess blev det att mysa med Sune och farma lite i sängen ;) Sådant som man bara måste göra, haha. Men snart är jag lvl 34 och har över en miljon så då ska jag köpa min villa.. sen blir det nog inte så mycket mera farmande för min del.. det är lite tråkigt nu..

Upp och äta frukost och klä på mig.. sedan ut med cykeln som jag hoppades att jag mera skulle kunna sitta på en tvingas knuffa fram genom snön. Hallå alla ni som plogar gatorna i Norrköping, man kan inte bygga vallar till gångbanorna och sen skita i att skotta dom också! Grr, så då va jag lite arg faktiskt.. tog över 30 min att komma fram till haga. Väl framme gjorde jag iordning micron som skulle säljas. Sen tog jag Asta och drog ner till Maxi och handlade de sista julklapparna. Så nu är alla klara :) Sen hem och sälja micron och tillbaka och handla. Så liite mat finns det i kylen nu med.. ska ju bort några dagar så ingen idé att storhandla idag..

Nu är jag hemma. Trodde jag skulle få min garageplats idag men inte, så jag får ta en tur bort med bilen sen igen då.. tur att det finns lite gratis platser här runt. Efter det ska jag se till att det blir diskat och städat här hemma. Sune har haft kul med julgranen och min blomma inatt, haha. Sen är det uppesittarkväll med BingoLotto och julklapps inslagning. Imorgon är det julafton och jag saknar henrik!

over and out
Maria

091218

fem månader

igår kväll åkte känslorna upp och ner som en bergodalbana.. Glad, ledsen, sur, glad, ledsen, sur, glad så jag grät, ja, dert är underbart att vara tjej och ha gott om hormoner ibland.. haha. Idag vaknade jag dock och var ganska glad.. sen belv jag snabbt ledsen igen.. Asta ville knappt starta igen, vilket jag ju iofs va lite berädd på.. men inte va jag beredd på nästa sak! EN TILL JÄVLA PARBERINGSBOT! Fy fan jag hatar verkligen lapplisor! 800 jävla spänn till till min redan ansträngda ekonomi, det finns inget mera jag kan dra in då! ÅH!


Magnus Uggla säger; JÄVLA PISSFITTOR! ;D

Snart kommer Henkan hem från tennis träningen och då ska vi bara äta och sen ska vi äntligen åka och ta sprutan! Ska blir skönt och äntligen ta den.. Sen efter det ska jag upp på stan och köpa lite julklappar till kusinerna imorgon och en till Ludde tror jag :) Sen får vi se hur dagen följer. Hoppas på något bak till lite polkaknäck. Sen ikväll är det sista avsnittet av bonde söker fru. Imorgon är det Lilljul hos farmor och farfar. Och på söndag ska jag jobba i stallet på morgonen och sen på em ska vi till mamma och Björn och få lite mat. Det gillar vi. Måndag blir en sista mysdag för sen på tisdag åker henrik hem till U-sala. Vilket gör att jag är ensam i åtta dagar. Så länge har jag inte varit utan henrik på flera månader. Hua, hemska tanke!

over and out
Maria

091216

lillördag

så sant så sant.. började med tidig uppgång idag med.. körde bort bilen och sen tog med cykeln tillbaka.. Kallt och blåsigt, hua. Inte konstigt att ja just kom på att jag glömde göra en sak! Skit.. aja. Soffan är på plats nu allafall. Kanon skönt, så just nu ligger jag i divan delen och henrik sitter bredvid och spelar fifa på storbilden.. fy fan vad jag är blir trött på det spelat ibland, eller mera på att "bara en match" ofta blir tre fyra om jag inte säger till att han ska sluta efter den första. Ska jag ens behöva det när jag ser kanonsur ut när han frågar om han får spela en? Grabbar alltså.. Påtal om grabbar så hade henkans kompisar förstört våran TV! :@ åh, dom hade dragit ut någon mottagare i hallen så alla i våran gång saknade sina TVkanaler..

Imorgon blir det julavslutning med skolan, sen hem hit och mysa med lite gott. Nu blir det Bonde!

over and out
Maria

091215

hurtig + vaccinering (y)

Igår kväll ställde vi äntligen klockradion! Helt underbart imorse att vakna till orden "snökaos" "bilar i diket" "tio cm snö här" och inte minst "snön kommer säker ligga kvar i minst en vecka". Varför vaknar man inte till radion oftare? :) Upp kom vi tillslut allafall, åt snabb frukost och slängde på oss kläderna, ner till bilen och körde henkan till skolan när jag ändå skulle ut och åka. Mot affären och handlade för sista slantarna innan jul nu.. så lite mat till kan det bli, det är kanon. Sen hem och lasta in maten och lastade in Sune i buren och åkte till veterinären och vaccinerade honom. Så nu är det gjort för i år också, bara husse och matte kvar ;) men det blir nog på torsdag kväll eventuellt fredag.

Sen efter vaccineringen blev det till att åka och parkera bilen lååångt bort, det är rätt illa att bo mitt i stan och inte ha någon parkering.. det som är parkering just nu är utanför stan så det är ju en bit att gå om det skulle vara panik att åka bil.. men jag tror jag har en parkering på gång vid campus, dom som är här i huset är redan upptagna allihopa!

Annars har jag varit och lämnat in lite papper idag och sen bakat kladdkaka eftersom det är kladdkakans dag! och lagat god mat, kassler och ris. Så nu finns det gott om matlåda till oss också, det är kanon! Men mindre kanon är att det finns rätt mycket disk till mig nu..

Om en stund, eller när som helst, ringer pappa och då ska jag slänga på mig kläder och börja gå mot bilen och sedan ska vi åka och hämta våran soffa! :D Ska bli skapligt skönt att sitta i en soffa och kolla på film istället för våra sängar.


Btw; mitt hår är helt underbart just nu, I love my hair on the winter! :)

over and out
Maria

091214 sista skoldagen för 00talet

trasig tv och kul betyg

Började dagen tidigt tidigt för att kolla igenom mina anteckningar en sista gång, men oj vad det tog emot. Hade inget intresse av att gå upp så tidigt för att läsa om någon som kändes som självklara saker som är svåra att plugga till.. Mycket om hur man ska förbereda sig och agera på en presentation, om mötesteknik, arbetet i en reception och lite om skrivteknik. Men jag hade nog pluggat på det mesta som kom på provet allafall så det gick nog skapligt! :) Efter provet fick vi även veta alla våra andra slutbetyg, blev två MVG ett VG och ett G, sen har jag den här kursen som jag gjorde provet på idag kvar men det betyget kommer inte att sättas förens efter jul, men det lutar nog uppåt högre höjder det med :D kul!

Hem och softa lite framför datorn, farma lite ;) för det hanns inte med igår kväll för då vart det Kenny Begins på storbilden.. Tyvärr har våran TV eller mera kanalerna som vi ska få som inte går att sända ut längre.. så här finns inga kanaler att titta på längre! ÅH, DET ÄR JU FINAL VECKA FÖR FAAAN! ULLARED OCH TRE DAGAR MED BONDER SÖKER FRU! Hur ska det här gå? :,( Otur, otur, otur! Tur att det finns Play på datorn, emn det är ju inte samma sak. Imorgon ska vi hämta våran soffa! Underbart! Nu ska här bli fint! :) Efter jul ska vi införskaffa en matta med, sen är det nästan klart :)

Nu doftar det nybakade pepparkakor här hemma och "ja jag tror att tomten finns" "det strålar en stjärna" m.m. skrålar ut högtalarna. Snart kommer henkan hem från tennisen och sen kommer mamma och kanske Björn och ser hur vi har det. Ikväll får vi väl underhålla varandra utan TV. Hur klarade sig folket innan TV, dator och mobiler fanns? Jo jag vet, då hade alla egna hästar!

over and out
Maria

091213 - lusselelle

sankta staaalldag!

upp tjugo över sex imorse och satt i bilen tio i sju.. morgonen gick ganska smidigt, trotts att det var hur mycket skit som hellst i spiltorna! Var klar med alla insläpp redan kvart i två.. det går fort när man får hjälp, men min plan var ändå att vara klar till två :) och eftersom jag kommer börja med kvällen så sent som sex halv sju så åkte jag hem imellan istället.. så nu ligger jag här med en strålande, isande och klämd ischias (stavning?)hua, stall jobb sliter på en ;) nu ska jag försöka plugga till årets sista prov... men datorn är vääldigt lockande tyvärr. Mer lockande än att plugga till konferens och turism prov.

imorgon ska vi ta spruta efter våra prov, bara att hoppas vi inte blir sjuka.. eller för min del spelar det ingen roll, men henkan har ett prov till på torsdag som han INTE får missa så jag kan ta hans sjuka i så fall :)

juste plugga va det!

over and out
Maria

091211

mindre än två veckor kvar!

Det stämmer bra det, och jag har köpt två serriösa julklappar och en lite halv serriös.. ja, vi får väl se, har de flesta klara för mig allafall men får se om det kan bli något av dom. :)

Igår va vi i Ullared.. och det är nog ta med sjutton den bästa resan som jag har gjort med en buss till Ullared någonsin! :O ja det är sant inte ånget en enda gång! Heja mig! Det trodde jag inte, men jag satt längst fram och tittade ut på vägen hela tiden, så det kanske är det som krävs? Skönt va det, åkte vid sex på morgonen och kom hem klockan nio så det va precis lagom med tid :) Gjorde ett par bra fynd och köpte nog ingetdirekt jätteonödigt, blev bara 250 spänn, heja mig! det minsta jag någonsin handlat för, haha ;D

På kvällen blev det att kolla in delen av missad Julkalender på SVTPlay och sen krypa ner i sängen med Henrik igen, den här lägenheten är verkligen kanonmysig! Det kommer bli kalasbra när vi får komma mera på plats, den är dom där sista små detaljerna som tavlor och hyllor, kabeldragningar och soffan samt ev en matta som ska in på plats :) Sen är vi nog klara här..

nu ska jag kolla upp med henriks present.. hoppas den blir bra! :)

over and out
Maria

luciatåg

jodå..

klassen lyckades få ihop ett luciatåg till slut.. :) "det mest serriösa vi någonsin har haft! Och finaste också" Så efter känndes de bra.. :)  







Imorgon ska vi packa våra väskor och åka på studiebesök till GeKås i Ullared, och ska man dit måste man ju passa på att handla lite också, så jag ska räkna lite på pengarna och se vad som jag får ut av det. :) Men nu ska jag fixa matsäck för annars kommer jag bli kalas hungrig imorgon, jag känner mig själv allt för väl ;)

over and out
Maria

091208

tvättstugan och inställt prov

Började dagen med att missa avsnittet av julkalendern för jag är så himla morgontrött.. Illa, himla illa alltså! Men men, upp vid kvart i åtta alla fall, ut i tvättstugan och började där, sedan inte och rå plugga sista inför provet. Så vid kanske elva, fick jag ett sms att provet är inställt och flyttat till måndag. Kanon! För det här provet förstår man inte mycket utav, haha :) Fortsatte istället och gjorde mat och slängde böckerna åt sidan ;) Sedan drog jag och Henkan upp på stan och köpte kabelhållare, så nu ska det bli ordning i sladdhärvan!

Hem och slänga upp lite saker på vinden och sen fortsätta med pass nummer två i tvättstugan, så mycket tvätt efter en flytt! Så nu har jag snart tvättat i tio timmar! PUH! Ska gå till Konsum och byta ut de ljusen som jag köpte till luciakronan igår, dom var lite för små, och kanske gå till banken om jag orkar. Känner inte för att göra något idag känner jag.. helt slut och uttråkad. :p Tur att Henrik kommer hem snart så vi kan slänga på en film på projektorn och mysa i den tillfälliga soffan.. den nya kommer nästa vecka. den ska vara skön, för den svider i min plånbok!!

På torsdag är det troligtvis Ullared som gäller, mår lite dåligt nu och då och hoppas det bara har berott på flytten nu, och att det inte kommer bli värre än det är.. för då går jag inte ut, och inte åker jag en BUSS hela vägen till Ullared, tvingar mig själv i ångest att handla onödiga saker.. fast iofs, det kan ju blir en billig resa då.. ja vi får se, vet inte om jag ska åka om inte Soffy ska med alla fall..

Nej nu ska jag ut och hämta den sista påsen med tvätt och sen får jag väl ta mina friska ben och gå till Konsum och banken.. Bilder på lägeheten kommer sen när det är lite mera ordning och vi har våran soffa, för nu är det tomt här inne! C ya! ;D

over and out
Maria

091203

Redan december!

Idag rullade tredje avsnittet på julklalendern, vilket innebär tredje december.. Jul kalendern blir bara sämre och sämre med åren. Tacka vet ja julmyteriet på Greveholm, eller Ronny och Julia, dom va bra dom!

Idag är det en sista och avslutande prov i turism och resor och jag blir inte klok på bidragskalkylering och påläggskalkylering. Dom är bara ihop blandade för mig, hoppas jag löser det andra allafall, men som det känns nu så sitter det mesta allafall.. men lite halv löst som vanligt när man panikpluggar ;) Efter provet är det helg.. och min helg kommer bestå av flytt. Yes, den tidigare hyresvärden ringde nu i veckan och undrade om vi inte ville ha nycklarna redan nu till helgen så visst ville vi det, så idag och imorgon är det superpacka som gäller.. Sen flyttar vi allt på lördag/Söndag och jag får plugga till mitt sista prov för terminen söndag kväll och hela måndagen.. sen prov på tisdag.. Kommer bli bra, för just nu kan jag nästan inte koncentrera mig på något annat än att tänka på kartonger och allt!

Asta har även fått ett nytt batteri nu så nu ska hon nog starta igen.. vi var ute en tur igår och handlade så hon funkar fint.. Hoppas hon gör det idag med så jag kan hämta mina himla kartonger, nu vill jag bara flytta!!! :)

Nej nu ringer Henkans väckarklocka, dags att göra sig iordning.. jag har ju varit uppe sedan sex och pluggat ;) In och kladda ansiktet och äta mysig frukost med ljus.

over and out
Maria

RSS 2.0