Dan efter dan efter dopparedan!

Puh! Äntligen börjar livet gå lite tillbaka mot det normala igen.. Jag har varit väldigt dålig på att blogga på senaste tiden. *fy skäms* men ibland vill man lägga tiden på andra saker än händerna på ett tangentbord och skirva av sig till kanske tre personer.. (inte så många som läser min blogg)

Julen har varit bra, den skönaste julen på åratal! Jag har inte haft någon ångest på självaste julafton eller dagarna innan! Bara lite när syrran och jag skulle in på stan och julhandla i början på december, haha, men lite ska jag väl få eftersom jag i vanliga fall bara brukar sitta inne och häcka i juletider.. Julen firades på förmiddagen med Peter hos mamma och Björn där det gav klappar i form av handdukar till hemmets alla rum, så nu kommer vi aldrig vara blöta mera, nesseräs, en väl behövlig sådan! Mobil laddare till bilen, termometer, Björn Gustavssons DVD, ljus och en oumbärlig almenacka! Mitt liv planeras dag för dag ;) Sen blev det något så juligt i matväg som tacos, tur att man har en mamma som tänker att man ju faktiskt åker och äter julmat senare på dagen med, lite tråkigt med samma mat typ tre dagar i rad samma måltid.


Sen in till stan och farmor och farfar, lämnade av alla "barn" innan också. Sen for Sofie och jag till dom. Började med Kalle såklart ;) Men jag börjar faktiskt tröttna, en stor applåd till alla dom som lyckas sitta och kolla på Kalle efter typ 50 år och fortfarande tycker det är lika bra...! *klapp klapp* Sedan blev det lite mat, var verkligen mätt efter tacosen hos mamma så det vart inte mycket mat men det slank ner. Mest godis i magen dock efter dagen tror jag. Sen paketöppning där, fick massa bra saker. En brandvarnare (som vi förövrigt inte har någon i lägenheter, dålig stil) en halsduk, vantar, en mountin horse väst, trisslott utan vinst, en fin pepparkaks-duks-"grej" att hänga på väggen, matlådor, bakplåtspapper, sen fick jag även en skrivare så jag äntligen kan skriva ut ansökningar och skicka runt så nu vet ni vad jag gör på jul ledigheten! Sen blev det ju även lite pengar som kommer väl till pass just denhär månaden. Usch, "betalade" räkningar nyss, inte roligt! :( Extra mycket denhär månaden med, medlemsavgifter, julklappar på fakturor och dyra mobil och internet räkningar. Dessutom ska bilen besiktas med men jag tror det blir senare på året. Har ju en två så jag har till april på mig, har en tid i februari nu.

Men nu ska jag verkligen hoppa i kojs för imorgon väntar arbete i stallet. Morgon, lunch och em fodring. Plus lite Figaro mys. Sen ska jag nog hinna med att åka och kolla på pappa när han spelar bowling på kvällen med.

Natti natti

over and out
Maria

så jävla bäst

FIGARO

Jo men sen vart det trosdag då. Maria försovsig men lyckades allafall se till att slippa gå ut i den jävla lergeggen och hämta en fin påny. Vart bortkopplad från en telefonkö när telefontiden var slut trots att ajg stått i kö i typ en halvtimme! snacka sur jag vart då, så då var jag ännu senare... Ridningen gick allafall skitbra som igår, så nu är figaro förtjänt av lite vila! :) Men först ska han ta p på en tur i ridhuset haha.

Har precis duschat klart och så allafall, mår lite illa. vet inte om det är maten, trötthet eller negerbollarna som jag har ätit en del av ;) Inte för farligt för att jag inte ska kunna gå och jobba allafall.

Dessutom fick jag ett underbart samtal i dag. Jobb! Så nu känns det lite bättre igen. Men nu måste jag verkligen blåsa håret tortt och sminka mig lite grann. sista arbetsdagen den här veckan!!!

over and out
Maria

puss..

Ja, då var det onsdag kväll.. känns som tisdag kväll.. eftersom jag inte jobbade i måndags ;) lite ledig, så imorgon är sista arbetsdagen den här veckan.
Var i stallet imorse, figaro va superfin.. Skittade fram i tjugo minuter öppna och sluta.. ingen ens anydan till tjurgubben Figaro. *glad* Va superfin, gjorde hel fina övergångar från trav/galopp/trav.

Kom hem rätt skapligt, och bara låg framför tvn och kollade på Musikhjälpen på svt2 faktiskt ganska bra, gillar Henrik Thorehammar. Han är ju bara för bra, kräcks dock på han Malmö killen snart, inte på grund av honom utan hans fruktasvärt jobbiga dialekt. Lär skåningar att säga R! Och inga djupa/runda o & u tack!

Dessutom fick jag en puss på jobbet idag. Då blir man alltid lika glad! Nu är det snart dags för bonde söker fru. Spännande! Men först blir det nog att dra på sig understället och lägga sig och mysa med p i soffan.

over and out
Maria

Glitter och Glamour hoppning...

världens bästa helg kan man säga.. nästan. Helg ble det ju redan onsdag kväll, ledig från jobbet på torsdag. Vilket gjorde att jag faktiskt åkte snålskjuts till och från stallet. Sen var det bara ligga och lata på kvällen. Fredag sedan. Inte mycket att göra på dagen. Ladda inför Idol.. Som va helt jävla otroligt kul! Jag kunde slappna av så mycket bättre än vad jag trodde. Dessutom slog jag tillbaka på anfallen lika fort som dom slog på mig. SÅ JÄVLA SKÖNT! Så nu känna det som jag kan göra vad som hellst utan att behöva springa ut i panik. Nu längtar jag till ryttargalan! :)


(bilder från Idol, Nathalie och Eric, Vinnaren Kevin, och våran mest angareade Kalle ;) )

Sen blev det lördag och det va dags att sova. Vaknade runt nio och kollade på julkalendern som jag för övrigt ännu inte har sett idag! Ser den alltid på morgonen men idag orkade jag verkligen inte by mig att gå upp. Any how, åkte till stallet vid tio, handla lite innan morötter, tejp, facklor osv. Sen bar det uppåt, fick reda på att våran ponny Birk skulle åka igår med. Kul att vi som äger honom inte ens vet när han ska åka.. ja ja. Vi bada stackarn allafall. Han hade nog uppskattat det mera om han inte hade behövt springa runt och vara blöt i kylan.. men fin vart han allafall. Luciashowen gick bra och ganska fort så det va ju bra. Mycket beröm från besökarna! Sen vart det lite mysigt fika i cafeterian och så. Sen plocka ihop lite saker och åka till Birk och lämna saker till honom. Sen vart det bara hem och slänga sig i soffan. Massa brafilmer på tv som men kunde se, så det vart tv i typ 6 timmar ;)

Idag blir det snart julshopping till Glitter och Glamour hoppningen på söndag nästa vecka. Går fortfarande bra att anmäla sig ;) www.soderkopingsrs.se Sen bär det av till sörrping. ska lämna in vagnen och sen ta hand om Figaro. söta figaro.

(liten bild på Birk med)
nae nu måste jag blåsa håret om jag ska hinna!

over and out
Maria


IDOL fredag!

Jahaarå idag bär det av i bil med de bästa (VIP + Lina) till Stockholm, Globen och Idol Finalen!! Bästa sättet att utsätta sin sjukdom för fara, haha! Fick en glad överraskning i morse också. Markus Fagervall kommer dit. Kanske ska hör med någon om en kamera för fy helvete va han är helt ********* =D


Markus Fagervall <3


Nae nu måste jag sluta drömma ;D Ska msna lite till med nathalie och sen blir det väl att planera sin dag lite så jag hinner med allt innan jag ska åka. Ska komma på en bra krans som vi kan sätta runt birk... Inte lätt, han ska ju tackas av på luciashowen imorgon så jag ska göra en morots äpple och knäckebröds krans till honom...

over and out
Maria

torsdag

Ledig från jobbet idag. Ganska skönt faktiskt. Troligtvis på måndag med får se... Nu ska jag straxt klä på mig och åka till stallet. Rida lite på Figaro och så. Har precis skickat iväg en ansökan till ett jobb med som jag verkligen hopps på. Det är så perfekt!

Nae bäst jag gå nu så inte min skjuts drar till Sörrping utan mig.Ikväll blir det lucia med lillebror och kanske klippning av syrran. Imorgon bär det av till Stockholm och Globen för Idol final. Och lördag är det luciashow i stallet.

over and out
Maria

knäck-kola

nu ska här bakas!


over and out
Maria

<3

vissa saker längtar man till mer än andra


nu blir det en sak som jag längtar till lite mindre, men kanske om det fanns lite mer att göra och lite längre tid, nämligen jobb..

over and out
Maria

tisdag

Uppdaterade ju aldrig igår, vet inte varför men det blev inte så bara. Allt känns sådär just nu af.. men jag tror jag är klar med alla julklappar nu allafall. Har två kvar som jag inte hittat på nätet som jag allafall vet vart dom finns så dom ska jag åka och köpa någon dag.

Idag har jag inte gjort så mycket. Mest bara legat och degat, skulle gått på stan och gått en hurtig runda men det blev inte så. kanske blir en hurtig runda senare ikväll, ska se om p ska med då :)

annars är det ju förövrigt det sista avsnittet av Desperate housewives, men dom kommer som tur var med nya avsnitt efter julen :)


Ska göra en quis nu och sen blir det väl att duscha och klä på sig och dra och jobba, imorgon blir det figgebus igen som förövrigt var hur fin som hellst igår =D

over and out
Maria

måndag igen

blä, dags att åka och jobba nu, trött och bara seg. Känner mig på gång till sjuk :( Skriver mer ikväll.. Förresten är det någon som läser det här?

over and out
Maria

fredag

idag är det mycket på agendan. Bilkörning, handling, ridning, körning, hämtning/lämning, skrivning, kopiering, träning, matning, mockning, stallning och till slut sovning. Kanske även dammsugning. Men det är därför jag älskar helgerna. På något sätt allafall. Och om en vecka ska faktiskt jag åka till Globen och gå på Idol finalen. Nathalie och Lina har fixat biljetter så jag ska stå för lite bilkörning och så blir det ju trevligt. Ska ta något lugnande så jag inte grips av panik mitt i allt och måste gå ut och fara och ha mig.. :/ Så jävla jobbigt, men jag har hellre det än något annat.. :(

Nu måste jag dra och torka håret och sen blir det att osminkad åka och handla lite och sen blire stallet för hela slanten till nio tio ikväll! Bye^^

over and out
Maria

torsdag kväll = helgen är igång

Jodå visst är det så när man jobbar deltid på ljura trafikskola. Fast imorgon ska jag faktiskt ha jouren på telefonen för ML ska på kurs och vi har glömt bort att sätta upp lapp om att trafikskolan är stängd. Men telefonen kan jag leva med, den ringer inte för ofta.

Jag kände mig duktig som gjorde typ allt förut utom att byta kläder för det orkade jag inte :P Så nu ska jag väl fixa lite med kläderna till luciashowen imorgon och sen blir det nog att lägga sig och sova. p sover redan, migrän. Har fixat med skivan nu alla fall så nu är det på kopiering hos pappa. Ska hämta den imorgon och hoppas att den funkar i cd spelaren i stallet för annars är det faktiskt lite illa!

WOHO! HELG HELG HELG! Den här helgen blir det väl typ en massa stall som vanligt ;) Fredag träning och kvällsfodringen, lördag morgon och lunch fodringen, söndag är det genrep inför luciashowen. Plus att jag har figge bula varje dag me! woho! :D Får se hur laddad jag är på stallet nästa vecka.. som sagt var ingen som vill ge mig ett jobb så jag har något att göra om dagarna så jag kan bli mindre fattig också. hihi


Nu blir det nog lite oboy och käk och sen sovning. För jag är faktiskt trött och klockan är bara halv nio, det är nog för att p har gått och lagt sig så tidigt. Allt blir helt konstigt då. rätt bra faktiskt, jag som har så svårt att sova.

over and out
Maria

heja maria

jodå, nu har jag plockat undan i vardagsrummet. Badrummet är typ ganska bra nu, tvättkorgen är ju tom och så :) Sen har jag plockat iodrning på all disk allfall så det ser lite "roligare" ut. Nu vart jag bara så sugen på att skriva av mig lite och sen blir det att vattna och ställa in lite i min garderob. Så jag kan damsuga hela lägenheten sen! Men först måste jag nof göra något åt mig och mina jävla kläder och hår.. har tröttnat på dom här kläderna nu..

      Så to do;
  • Vattna
  • Plocka in flyttlåda och lampa i garderob
  • Dra upp persiennerna i sovrummet (a)
  • Ställa in maten i kylskåpet
  • Steka klart dom sista korvarna med ja
  • BYTA KLÄDER!
  • Gå på toan
  • Fixa en lampa i vardagsrummet
  • Klä på mig
  • Gå och jobba
  • Komma hem
  • Klippa och fixa med låtarna till luciashowen
  • Fixa kläder till luciashowen
  • Fila det sista på ansökningarna & Skicka iväg dom
Ok för er? Nu finns det snart inte tid för allt... Måste dra, uppdaterar sen när jag kommer hem hur det har gått!

over and out
Maria

torsdag

Nu ska jag ta med mig min kisse katt ner i tvättstugan och sätta på tortummlaren ; ) Den är het är den! Åh! 

Upp och fixa iordning hemma, blev sugen på att städa på "mitt rum" näer jag läste en blogg förut.. har ju inget eget rum så jag får väl ta sovrummet. Köket vägrar jag ta i.. P's tur nu... vänta telen ringer.... Back, M som ringde.. ska hjälpa till lite med Figge nu ett tag, rätt mycket! :) Det är kul är det.

Någon som vill tipsa mig om ett jobb eller som vill ge mig lite stalldagar (Alboga) jag behöver pengar!

over and out
maria

onsdag

Idga fick figaro nya skor.. nu ska jag fixa med US skiva till lucia show

tisdag

Efter en skön men ändå lite halv stressig helg så är det "äntligen" vecka igen, jag börjar nästan gilla veckorna mera än helgerna. Men bara för att jag är ledig i veckorna och jobbar typ mer på helgerna.. dock gratis så, i de flesta fallen.

I söndags blev det prova på i stallet, lugn sovmorgon allafall, kom dit och alla hästarna kom in smidigt och fint, speciellt Birk som gick in bakom mig och Galant, över väg och runt bilar utan grimskaft.. haha, Birk då :) Och bara två grupper där också. Gulliga barn och föräldrar. M "-Varför ska man byta varv när man rider för?" (typ) Barnet "-För annars blir man snurrig i huvudet om man går i samma varv" så söt! :) 6 år eller något. Sen vart det allafall bara att åka hem med en gång, vila lite och sen till mamma på lite mat och jul mys..

Och igår va dagen bara seg, bakade några riskakor med choklad men det var allt. Sen vart det bara jobb.. Iofs kollade jag ju på julkalendern också. Inte så julig direkt.. än. Inte idag heller.. Men det kommer väl.. Bara gått två dagar ;)

Nu ska jag iväg till stan och kolla på juklappar med Sofie.. Men jag mår faktiskt lite illa, Peter med men han har åkt till skolan så, jag ska sluta tänka på honom och dra mig nu, köper väl ett par tuggumin så löser det sig säkert!

over and out
Maria 

RSS 2.0