090331

hemma igen..

Jag har bara en sak att säga, jag vill tillbaka! Massa sol och bad vilken dag som hellst. Nae Sverige är bara bra en gång på året, sommaren. Men rätt bra i övrigt med.. aja, jag vet inte vad jag vill komma till men.

Ska åka och lämna in vårat hyreskontrakt senare, för nu är lägenheten uppsagd. Så det blir troligtvis flytt 1 juni, om allt går som det ska. Då blir vi sambosar med Henrik. Det ska bli spännande. Tur det är sommar snart med ;) sen måste jag till banken med, sätta in lönen. Så vi kan betala räkningar ikväll.

Nae nu ska jag packa upp min resväska och leta efter pappas kamera som är borta :( Hoppas den inte är borta och att jag bara inte har hittat den när jag har letat igenom hela hotelrummet och väskorna. Gah! Alla bilder :(

Filippa Bark hon är ju helt galet bra!

over and out
Maria Nordqvist

090327

sista dagen

bla, the final day och det regnat och blaser. SKIT VADER! Sa Sofie och jag tog datorerna har nere i receptionen i beslag. ;) Var allafall trotts vadret uppe pa marknaden forut. Kopte varsin vaska, da alla mina ar helt fuckade eller ner pissade av varan alskade katt.. men men, ny vaska som vi prutade 15 euro pa sa det kanns bra :) Vi fyndade aven BH och trosor, nagon sy sak till farmor och lite annat. Ikvall ska vi ata ute och ta oss nagra drinkar, eller tva... eller tre.. flyg imorgon ni vet.
Kopte soduko bok till resan hem med, langtar sa efter min alskling. Har aldrig varit utan varandra sa har lange, forutom innan vi traffades da men.. Och sa saknar jag min lilla Asta med. Hon ska fa en fin nykelring som blinkar : ) Och Figaro, vem kan inte sakna Figaro. blir att kolla pa massa lagenheter nar jag kommer hem med. Ja, fullt upp. Ta igen "forlorad" tid med andra ord.

Lagger upp massa bilder pa allt vi har varit med om och sa pa onsdag kanske. orkar nog inte innan, kommer hem sent imorgon natt och sen jobb pa mandag och tisdag plus att jag maste sova igen lite tid.. Man sover verkligen skit i vara sangar, vaknar fem sex ganger pa en natt..

Nae, nu luktar det for mycket mat har fran resturangen brevid. Upp och laga mat.

over and out
Maria

Tenerife

Hola!

Helt sjukt skont vader! Igar var det over 22 grader och perfekt lage pa hotolet! Vi bor precis vid vattnet och lagom nara och langt ifran alla de varsta  turissakerna. Lagenhetshotell sa igar borjade vi dagen med att koka svenska eldoradiska nudlar. Helt ok med tanke pa den vidriga flygplansmaten... Kottbullar och pennepasta. BLA! det varsra jag vet... sa jag var nagot hungirg nar vi kom fram.

Nu ska vi ga och boka en utflykt med delfinbat imorgon, 99% chans att se valar och delfiner! Coolt, pa onsdag blir det vatten land, typ nojespark pa vatten, torsdag, marknad, fram med prutaren! Fredag och bokad for sol och bad som idag och lordag bad eller marknad. Sondag vantar den mindre trevliga resan hem. Ingen som har nagot bra tips pa vad man kan gora pa flyget?

Hej da kalla sverige, nu ska vi ut och sola!

over and out
Maria

090320

waah fredag - en dag kvar

vaknade rätt tidigt i morse faktiskt. Skulle en sväng till trafikskolan och fixa med en massa annat med, inför resan och så ; ) Upp vid kvart över åtta och på körskolan vid tjugo i nio. Fixade där och gick hem, in i duschen, sen vart det rakning för hela slanten. Det behövdes verkligen, mina apben ska få lite färg nu! Sen fick jag för mig att jag skulle färga ögonbrynen, skönt att slippa sminka sig när man är borta sådär. Men hej, Maria klämde på lite för mycket färg på borsten tror jag. Hej mörka-mans-brynen. Haha, men jag har blivit övertalad att det är snyggt och att det går bort snart så jag hoppas jag kan leva med det, ser ju alla fall inte mig själv så det är ju bra, haha.

Senare skulle jag laga mat, halv åtta hos mig tävling mellan oss här hemma plus Henke. Jag tror nog jag vann ; ) Rotfrukts gratäng med kyckling och en äckligt fet och god bänäsås. Till efterätt var det marängsviss med hemma gjorda maränger. MUMS! Riktigt roligt, dukade fin fint också. Så jag fick nog minst 5or av dom. Och nu har jag diskat allt och städat hos malarna. Heja mig!

Imorgon blir det att kolla upp bilen lite som är hos pappa på service, kolla på min cykel som det är punka på för 7 gången på ett år nu! gå till farmor och trafikskolan en snabbis, kanske åka motorcykel beroende på vädret och till sist fotvård och packa dom sista sakerna. För imorgon natt, runt ett åker vi. Mot arlanda, mot Teneriffa, Playa de la Americas, sol värme och bad och inte minst en helt kill och föräldrara, skol och jobb fri vecka. SÅ SKÖNT!  Hoppas jag bloggar lite imorgon innan jag åker. Ska försöka se till att hitta ett interetcafé där nere. Vet att det finns ett svenskt men inte riktigt vart bara.

over and out
Maria

Ny bil

Jajamen, min pappa har varit snäll nog att köpa mig en ny bil. En Golf. "Asta" : )  Får lägga in bilder på den senare. Just nu ska jag leta reda på ett försäkringsbolag så jag kan försäkra den.

over and out
Maria

090319

Torsdag

Idag har jag varit himla duktig än så länge : ) Jag har haft tvättstugan, varit på banken med Sofie, växlat pengar till resan, handlat till resan och handlat hem, åkt buss(!) och ätit mat. Heja mig! Jag tror att jag har lite ont i magen för jag är så jävelarns nervös. Men jag hoppas det går över, tur det är sjukt konstig tid vi ska åka på, så kanske man är så pass trött att man sover på planet.

Ikväll kanske det är visning på en tvåa vid djäkneparkskolan, får se.. men imorgon är det allafall visning på en trea i ektorp tillsammans med henke. Vi år väl se hur det går. Den fina som vi ville ha i ektorp hade allafall kommit ut på hnab som direktbostad så om henke inte skulle ha haft den där ettan på gång hade vi nog eventuellt tagit den. Synd..

Nu måste jag nog ta mig något att dricka och sen kanske sminka mig. Sen är det dags för veckans sista arbetsdag, en fullspäckad sådan också.

Encantado de conocerle.
Maria

090318

onsdag - 4 dagar kvar!

woho! nu börjar det kännas i kroppen ska jag säga! idag måste jag börja bli klar med listan och börja kolla lite på kläder. hämtade väska hos pappa igår så nu ska den fyllas :) och den ska jag väl hitta en bra karta! ingen som vill ha något taxfree? Känner mig förvånansvärt lugn än så länge, men det hinner nog ändra sig om jag känner mig själv ;)

Har ännu en natt drömt konstiga men måste jag säga härliga drömmar. inget jag kan dela med mig av tyvärr men.. det är sådant man nästan vill drömma om varje natt ;) det är en sådan som man bara vill somna om och om och om igen för att se hur det går!

Imorgon kommer Sofie så ska vi fixa med lite praktiska saker inför resan, och räkna på allt. På fredag är det växlings och handlingsdags. Sen är det en bokad dag för Peter på lördag när vi bara ska göra saker ihop, sen på söndag morgon halv sju lyfter planet från arlanda. Nu känns det i magen, haha. Bäst jag tar tag i duschen.

over and out
Maria



090317

Tisdag - Desperate TV kväll!

Lite extra länge i sängen imorse för imorgon börjar skolan. Inte för min del men Peters, och då blir det inga långa sköna sovmornar inte. Har kollat runt lite på nätet och hittat lite värdefull information till resan. Bla. några bra spanska fraser ;) blir till att ha en spansk och en engelskt lexikon i handen som en helig bok, desstom någon svensk karta av något slag för den dom som jag har sett hittills fattar man ju INGET av..

Har kollat upp att vi måste åka sjukt tidigt också så jag funderar på om jag skulle se till att jag är sjukt trött när jag kommer upp. och därför sover på planet, det skulle ju vara skönt. Slippa sitta och försöka hitta på något, för vad gör man på ett plan i sex timmar?

Ska kolla över lite packsaker snart med, men först måste jag nog klä på mig (a) och dra på lite mat i micron. och samtidigt göra iordning i garderoben! för du är det kaos där inne... Kläderna från tvätten frö två veckor sedan ligger fortfarande som en matta på golvet där inne... jag älskar verkligen att hålla ordning när jag inte har tiden riktigt. NOT:

Någon som har något bra tips som man kan tänka på inför/under resan?

over and out
Maria

090316

måndag - ny vecka nya möjligheter och slutet närmar sig i dubbel bemärkelse

helgen har varit den bästa på evigheter, mycket ledig. Lite jobb i stallet, singstar kväll med Gärngänget? Ja kunde kanppt bli bättre. :) Dessutom vann ju "min" låt på mello också, så, helt okej helg faktiskt. dessutom jävla skönt väder igår. och imorse :)

Veckan började med en lägenhetsvisning i skarphagen, inte mycket att ha. Man blir verkligen bortskämd när man bor så här... sen kom henke och vi latja lite ;)
Och Sofie och jag drar den 22 mars till varmare bräddgrader. Med andra ord i slutet på veckan (!) GAH! Snabba bud, bokat idag, och börjat skriva på packlista. Ska söka runt lite på något lugnande också, får se vad vi hittar. ;)

Men nu är jag trött så det får bli mera imorgon! Sängen kallar!

Over and out
Maria

090313

Fredag den trettonde

Äntligen helg! Woho :) Undra hur många som kommer typ köra av, skada sig, ramla osv idag. Tror verkligen inte på det här med fredag den trettonde. Bara en massa babbel. Min otur har dock börjat med att internet är helt segt. Tog ja 35 min innan jag kunde börja skriva det här.. Ska väl gå in och duscha och sen göra lite mat kanske.. Sen ska Peter och jag ut på stan och rätta lite ärenden. Passet, handla, garaget och så ett stopp till. Sen ska vi hem och kolla läget då Sune kommer hit idag. Så kissarna ska väl leka lite med varrandra, lugnt hoppas jag. Sen blir det kvällen i stallet.

Och imorgon är det dags för myskväll hemma hos Nathalie :) Singstar kväll, och jag ska ta med mig läsk och tomater? Jo, så var det.

Nae nu måste jag gå och duscha eller klä på mig eller något. Orkar inte sitta här och vänta mer på datorn. Den är ju hel seg! Lägger in någon snygg bil om det går, annars vet ni varför det inte kom några!

over and out
Maria

:/

 ja.. tyvärr är det såhär det ser ut.


090311

Onsdag - stall utan bil?

Känns mycket bättre i nacken idag så jag hoppas att det släpper lite till sen : ) Ska allafall åka till stalelt idag. även om det bara blir till att skritta så vill jag det. Ta vara på varrenda sekund just nu. Ska dock få låna farfars bil sen när jag åker. Jag ska fan stanna överallt. Låta alla åka före vid varrenda hinder, även om jag är först fram. Så kan ingen skylla på mig att det var mitt fel.

Ska gå ut och ta lite bilder på bilen sen och skicka till kusinen och så ska vi se om det finns något hopp för min bil. Den är ju så jäkla fin så det känns så hemskt om man ska behöva skrota den för "det lilla" som är på den. Men som sagt, vi vet ju inte hur det ser ut under huven.. Min PRU.

Igår var vi på tre lägehetsvisningar också. En var hemsk och dom två andra var i princip lika bara spegelvända. Den som vi kollade på "i mitten" var finast allafall. Men det är upp till Henke och hans poäng om vi får den eller inte. Hoppas ju lite allafal. Annars vet i sjutton vad vi ska göra. Hoppas det löser sig till det bästa!

Men nu är min schlage skiva slut så jag ska ut och rota efter lite saker i bilen och sen ta lite kort så blir det väl mat sen efterhand.

over and out
Maria

090310

hemskt slut på helgen och början på veckan

Fredag va rätt körig, haha. Jag var och klippte mig hos Mia, blev jättebra och det är så skönt med lite uppklippt. Volym I like. Sen blev det MAX med pappa sen körde vi iväg till etuna och hämtade hem pappas nya bil. Sen åkte vi hem och lämnade farfars bil, pappa lämnade mig hemma och jag körde vidare till JET och sen stallet. Red snabbt och fixade inför CR, harvade ridhuset med den stora harven, det ni! Sen knoppade jag och fixade så mycket jag kunde med massa pälsglans i händerna. Hem och sov och ladda om batterierna inför lördagen.

Började tidigt, halv sju vaknade jag av mig själv? Gick allafall upp och åt frukost, och åkte till stallet. Allt gick bra. Figaro var jättefin på framridningen efter de första 10 min ; )  Blev taggad in på banan och det kändes rätt bra när jag red och jag var nöjd. Fick 61,03 % så jag vet inte, jag var nöjd efter ritten, men hon klagade på stelhet i bettet och dålig aktion bakifrån. Men jag var nöjd innan jag fick se poängen så jag hänger inte upp mig allt för mycket på omdömmet. Sedan blev det snabbt hem och göra iordning sen på kalas. Sofie fyllde 18 så det vart lite smörgåstårta där och fika på det : ) Sedan snabbt hem och byta om till utgång! Hugos som gällde. Vi laddade upp med Singstar och melo. Det va kul, jag är allafall ingen Singstar. Hugo senare då, helt sjukt segt. Dålig musik, lite segt med folk först med. Men nae, ingen höjdarkväll... Det får vi ta igen!

Söndag vaknade rätt skapligt och hade lite skön pratstund med kakan i sängen innan vi gick upp. segade runt hemma, kolla på tv och så. Sen kom Sofie och LF med en ny tv. Så nu har vi lite större tv här inne. Skönt. Inget fel på den än allafall, då det tydligen varit fel på den förut, var därför jag fick den... ; ) Sen bar det allafall av till stallet. Började bra, fixade lite i kansliet och sen åkte Eric och jag ner och köpte kebab på Braskens, upp och snacka lite skit och sen kollade jag på hoppträningen. Sen tog jag tag i stallet. Ville vara klar rätt tidgt så jag kunde kolla på nya Wipe out på femman. Allt blev bra och hästarna fick mat vid åtta och jag var klart vi halv nio. Backade ut från parkeringen och fick en läskig känsla så jag drog iväg ett SMS till Peter om att jag var påväg hem. Minuten senare står jag med krockad bil 500 meter från stallet och bara ser allt falla. VARFÖR MERA SKIT?! Jag vet inte vem som bestämmer över allt som händer alla men kan du inte göra något bra för mig snart? Så nu är min bil helt jävla skrot och bara står här ute med ett snöre som håller up framvagn och allt från marken. :( fuck på allt!

Måndag blev skadeanmälan och vårdcentralen. Det resulterade i bråk, och muskelspänningar. Härligt. och min bil är skrot! Dessutom har peter och jag insett att vi inte kan bo här längre. När ska allt ta slut? Så just nu går vi på de sista batterierna. Ingen som har något roligt att dela med sig av?

over and out
Maria

090309

tomt







over and out
Maria

090305

Tiden går fort!

Känns som det nyss var februari och inte alls länge sedan det var jul. Herregud. Nästan lite läskigt, men bara lite ; )  Idag har jag fixat till mitt pass allafall. Så på torsdag nästa vecka ska jag hämta det. Fy 400 fattigare, och dom behövde jag verkligen så jag hoppas sofie ska vara med och betala det.. : /  Hatar verkligen att inte ha några pengar. fan va tråkigt det är... längtar till sommaren, sommarjobb. Pengar, hoppas Peter får jobb på posten och jag på Scandic eller någon annanstans (gärna butik eller faktiskt natt eller tidig morgon jobb). Men dom kommer ju inte flyga in i armarna på mig.

Har fart runt med min bil idag med så nu är den trött på mig, halkbanan två gånger, linköping t&r, gravesfors t&r, stan runt femhundra gånger känns det som.. så nu får den stå på parkeringen till imorgon em då vi drar till stallet och fixar allt inför tävlingarna på lördag. Jag får ta mina två friska ben och promenera till Mia imorgon för sen efter ska jag och pappa åka och hämta pappas nya bil i Eskilstuna. Det ska ju bli kul, då kan han dra runt mig på tävlingar sen.

Men nog yrat, nu måste jag nog hitta något att äta för nudlar och kladdkaka blir jag inget vidare pigg av, hoppas på leta mera kul saker ikväll... för idag skulle jag bara kunna sitta hemma och deppa ihop, ingen rolig start på dagen det här. Helg efter sex af. SKÖNT!

over and out
Maria

090304

Idag är det verkligen synd om mig

Ont i magen, fy fan. Ska väl vara typiskt nu, kräks på allt.. har allafall klätt på mig nu, orkar inte göra något åt mig själv men jag borde det eftersom jag ska åka till polisen sen och fixa pass om jag ska komma utanför kalla Sverige till något varmt land. Eventuellt redan nästa vecka! Ojoj, hoppas på det bästa! : ) Jag ska ta mig i kragen och bara ligga och ha det skönt.

Nu måste jag nog däremot gå och sminka mig för annars skrämmer jag nog alla jag möter.

over and out
Maria

090303

Mammsen fyller år!

Ja det var den enda bilden jag hittade på mamma i datorn så det får bli den (mamma till höger) Per Gessle i mitten för en som inte ser det ;) Allafall så blir det kalas hos mamma ikväll då efter jobbet. Ska springa in på stan sen och köpa ett kort till henne med, för det vill hon nog ha ett också. Sen måste vi tyvärr vara hemme till nio igen för då är det premiär för Desperet! Och nya avsnitt av Christine med, BÄSTA TV DAGEN PÅ HELA VECKAN! : )


Har ridit på Figaro idag med, gick hur ba som hellst. Till slut, jag kände mig verkligen hemsk i början men han lyssnade faktiskt inte, gick emot skälkeln och sparkade åt den, fulingen då, men i slutet sen gick det göra öppna och sluta i galopp längs långsidorna, utan större problem så det kändes roligt. :) Ska vara med på lördag på Clear Rounden med, så nu är jag rätt taggad allafall, på fredag ska jag jobba lösgörande hela dagen smörja och fixa, älskar tävling! Skulle ha varit kul att rida något nytt program kanske men nu blir det det här.. Dessutom sägs det att Figaro alltid ser glad ut när han är med mig, och det blir man ju alltid glad av att höra!

Nae nu ska jag gå och sminka mig och klippa av naglarna, dom delar sig i två och fasnar i håret : / Synd om mig ;)

over and out
Maria

090302

Mars mars måne, jag kan lura dig ända till Skåne.

Ny månad och på Nyhetsmorgon på TV4 pratar dom om vårtäcken. HÄRLIGT! Visst vill vi ha sommar nu, men först vår. Gå till Halvars på premiär och äta glass och åka på ett kallt första Maj tåg. Gå på marknader, sena biokvällar, härligt! Men först ska vi driva bort vintern.

Idag är det inget speciellt planerat, rätt skönt efter den hektiska helgen, full rulle, och uppe 20 timmar båda dagarna, så jag trodde faktiskt jag skulle sova lite längre än till åtta i morse men inte. Ska bara jobba och ha stallet ikväll så lite som en vanlig seg vardag. Ska även lägga ut startlistan till clear rounden på lördag också. Imorgon är det kalas hos mamma så jag ska in på stan och fixa till det sen med.

Nu ska jag göra mig av med alla flikar i Firefox så jag kan ha kanske tre.. många jobb annonser där. Sen diska och laga mat, sen börjar äntligen dagen.

over and out
Maria

RSS 2.0