100228

maria dagen, men inte min dag...

fy helvetes jävla faan. Jag är så jävla besviken på allt. Ska bli nunna och gå i kloser eller operara bort sinnet för känslor.. Äts upp inifrån. jag trodde jag hade det så bra, JAG hade det så bra, men helt plötsligt, finns jag inte på din karta längre. Tårarna vill bara inte sluta rinna. Även om dom borde göra det, för det känns inte som något att gråta åt, som om jag varit i en lek. Men jag kan inte rå för att den här leken har tagit mig med storm, lyft mig upp, ruskad om mig och fått mig att må så bra som jag inte gjort på flera år! Och när man sitter där och tror att allt är som vanligt, så får man dom orden i ansiktet. Nu har livet rasat igen, bor hos pappa en tid nu, hur länge vet jag inte. Minst tre månader, har ju ingen rätt att "komma hem" heller.

Jag vill bara gå hem och lägga mig i den famnen där jag känner mig som bäst, och bara känna mig Speciell. Men det kommer aldrig mera ske, och det skär i hjärtat. Hej då.. hej då.

over and out
Maria

100226

fredag och helg.

Yes box Samanta Fox! Nu är det HELG! Och den här veckan är det verkligen helg också. Inget stalljobb varken fredag, lördag eller söndag, så det är en riktig helg det här :)

Dagen som varit har jag varit allt bra duktig; Först upp och göra sig iordning och ut trotts det mindre roliga vädret som rådde över Norrköping. Dyngsur om fötterna tog jag Asta mot affären och handlade.. och trotts lätt panikångest tog jag det lugnt och lyckades faktiskt att handla klart utan att få utbrott. Hem och slänga in sakerna i kyl och frys, snabbt packa väskan och åka och parkera Asta och GÅ! hela vägen till Friskis. Kom fram och var ännu mera blöt om fötterna. Hua, som tur var hade jag kvar ett par extra strumpor i väskan så då vart jag lite torrare :) Bästaste Stefan var dock i fjällen idag så det blev Helen och ett Styrka medel pass idag igen, och min träningsvärk från onsdags träningen gjorde sig väl påmind i mina ben och bakdel. Haha, det är hårt att gå på Friskis.


Efter det vart det hem och plocka in den sista torrmaten i alla skåp och sen laga mat och fotvård. Så nu känner jag mig som en ny människa nästan. Sedan dess har det dock inte varit så effektivt från min sida.. Men, jag har kollat på Madagascar som är väldens bästa film! ;D Nu ska jag beställa en Engelska bok eftersom inget verkar vilja sälja en begagnad till mig.. suck. Hundra kronor extra ut bara.. ÅH! Jag som är så rik sedan innan! :p

Nej nu ska jag kolla på Hotell B provet som är på tisdag och sen kolla på Let's Dance. Det suger att vara ensam på en fredagkväll. Utan chips, utan läsk, utan godis, utan popcorn, ingen glass, inga kakor, ingen tårta, nej inget gott finns det att äta. Jag var för duktig när jag handlade förut. Kanske får ta och gå ner till Konsum och köpa en påse chips allafall. Åh, SÖT SUGEN!

over and out
Maria

100225

ännu än "löningsdag"

ja, pengar kommer in och pengar ska ut.. lika fort som dom kom in.. buhu :( Har precis avslutat lyssnadet av kvart i fem klockorna från rådhuset, och därmed insett att jag har suttit framför datorn i tre timmar. INTE OK! En till Halv åtta hos mig, två avsnitt och en snart till FarmVille och en till en massa annat skit. Snokare.. :P

Ska snart dra på mig stallkläderna och dra mot sörrping med ett stopp på hageby centrum.. Så se upp alla ni som hatar hästlukt ;) Sune stryker sig och stryker sig här hemma så han blir nog glad om jag åker till djuraffären tror jag :) Sen blir det en singelkväll här hemma, och imorgon ska jag fan åka och handla! Allt är verkligen på gränsen till slut. Synd bara att pengarna ingår i den kategorin också, haha.

Nej nu måste jag byta om om jag ska hinna med något alls här i livet.

over and out
Maria

100222

en vecka senare..

Ja, heja Maria som verkar ha glömt bloggen för en vecka :p Förra veckan var ganska lugn. Lite semledag, två möten och en resa till Uppsala. Jag hade en riktigt nedåtgående humörsväng som jag hoppas nu har gått över. Trött på att vara sur nu, haha. Lyckades bli frisk från förkylningen och träna två gånger med :) Brände dock en bokning men det kan jag leva med. Har ju bara en månad kvar på träningen nu, senblir det uteträningar fram till hösten, tummen upp för det. Om en månad säger alltså mitt friskiskort att det är vår och barmark! :)

Helgen tillbringades som sagt i Uppsala med Henrik, vi trottsade snöovädret och lämnade av Sune hos pappa och åkte uppåt. Vart en sen kväll och min kropp ville inte åka på någon kvällstur så vi sov kvar hos Per och Helen. Lördag var det kalas hos "morfar", 80 års kalas :) Så det blev en massa god tårta, smörgåstårta, kakor och gott. Efter det åkte vi till Erik och Johanna, och åt ännu mera; Tacos, chips, godis, och dom andra åt glass på nattimmarna, med då sa min mage STOPP! haha. Men när jag vägde mig på söndags morgonen (vi har ju ingen våg så det blir vägning när man är hos svärmor) så hade jag faktiskt gått ner! :) Så nu ligger jag på 58,8. Skönt. 60 va hemskt ;) Nu är det bara två eller tre kilo till, sen är jag kanon nöjd. Fast det här duger det mer ;)

Idag är jag så duktig och pluggar till provet imorgon. Vet inte hur bra det går dock, jag har suttit här sedan halv elva och jag har inte ens lyckats klara av tre kapitel.. Mycket annat som kommer ivägen med andra ord... Men när klockan börjar bli midnatt så komme rjag nog bli flitig!

Skulle lägga ut bilder på lägenheten någon dag med tänkte jag men det går ju sådär när jag inte riktigt hittar sladden.. Dessutom ska ju datorn säljas nu när jag har varit så slarvig med mina nycklar. Det är dyrt att vara student :(

over and out
Maria

100215

plugga hemma dag


Ja, dagen igår vad mysig med våfflor, god mat och en massa mys bara. Vi hann ju också med lite OS såklart ;) Men till slut somnade jag, för puckelpist va sådär kul :p

Dagen idag började med en mysig frukost med min älskling. Som vanligt ;) Sen satte jag mig i soffan och har inte flyttat på mig sedan dess.. förutom när jag gick till köket och värmde maten. Lunchrast i mitt hemma jobb. Har läst hela Administration A boken, och nästa blir att läsa de fyra första kapitlen i Administrationsboken. Samt göra uppgifterna till imorgon. Känns som jag är duktig idag. Som faktiskt har läst och inte bara sagt och inte gjort något.. Less talk, more do! ;D

Senare blir det att styra benen mot Komvux och göra diagnostestet, som måste göras idag! Herregud så seg jag har varit :p Sen ska jag hem och bara mysa in mig hos min älskling. En hel dag utan varandra är helt hemsk! Men nu är min 30 min paus snart slut. Bara att köra igång med läsandet igen. Kanon dag!

over and out
Maria

100213

löördag, ledig lördag! :)

Yes yes, klockan ringde halv sex imorse.. det var så skönt att få trycka på "stäng av" istället för "snooze"!  Så jag somnade om med gott samvete och vaknade upp halv nio istället. Gick upp kollade på TV, hur länge sedan var det inte som man gick upp i soffan och satte sig under en filt för att kolla på barnprogram? :)


skrot el salu objekt snart :(


Sen vart det frukost, OS invigningen på TV i efterhand såklart, sen en snabb dusch och sen mot Asta. Skulle byta bil med farmor och farfar som jag ska skjutsa lite på idag/natt. Men eftersom Asta inte är som hon ska så startar hon självklart inte. Så det blir till att byta batteri IGEN! och så fick jag mig en liten promenad på köpet med. Men i den gula jackan var det inga problem. Skönt, nu byter jag jacka i stallet!

Efter det begav jag mig mot Linköping för att hämta upp Soffy. Fy fan vilket väglag! Hua, säger jag bara.. 80/90 på motorvägen höll jag.. Soffy körde dock 110 när vi åkte hem men då var vägen mera plogad. Henkan och Peter blev lite sena till tennisen men det fick gå ändå.. Dom spela ju mot varandra så det var ju ingen tid att passa direkt.. ;)

Hemma bekantade sig djuren med varandra och det gick bra. Ingen brydde sig väl direkt om den andra förutom Sune som tycke det var hur intressant som helst men en "kissekatt" i huset.

Nu har vi ätit mat och sitter mest och väntar på att tiden ska gå så det blir TV kväll någon gång! Melodifestival, OS kronorna ska spela och sen är det Skidskytte damernas sprint, även det OS. Kul kväll :) Max kommer hit sen så blir det eventuellt till att köpa pizza. Henkan och jag ska nog dela på en allafall, eftersom vi nyss åt mat.

over and out
Maria

100212

HELG!


Underbart, underbart! kan nästan inte vara skönare med helg. Den här veckan har gått så sjukt fort! Onsdagen känndes som en finger knäppning, så fort gick den. Tisdag och torsdagar är det ju skola och nu är det redan fredag. Herregud, jag måste ta vara mera på tiden! ;) 

Fredagar är som Henrik säger städfredag, så jag har börjat lite här hemma. Diskat, fixat köket, bäddat och bara allmänt plockat. Sen när hen kommer hem kan vi häjlpas åt med damma, damsuga, tvätta golvet och toaletten. Det blir kanon. Sen är det äntligen fredagkväll! :) Då ska jag boka Let's Dance och imorgon ska jag boka Mello. Sen nästa vecka blir det OS för hela slanten så nu ska jag försöka pluggaså mycket som möjligt så jag kan kolla lite OS istället för att plugga ;) 

Och eftersom skit datorn inte vill lägga in bilden där jag vill så blir det ingen bild heller. Nu mot böckerna

over and out
Maira




100210

så sjuk så sjuk

ja, idag har Maria inte varit duktig.. blev inget diagnosiskt test på morgonen utan jag ägnade den tiden åt att skriva brevet istället. Skulle också åka och hjälpa Christina och flytta men jag orkade bara inte. Var tvungen att spara på krafterna till kvällen. Så det har varit en lugn dag med matlagning, disk och mycket dator och film.. världens bästa sådanna också.. Madagascar. Alltså, King Julian.. haha, man kan ju skratta i timmar ;D Kanon när man är sjuk och opepp på att röra sig :)

ett litet ihopklipp av det bästa..

Efter att ha sett filmen två gånger på rad blev det kvällsmat och sen drog jag till stallet. Utan nässprayen hade det aldrig gått. Att ha rinntäppa? är inte så himla roligt. Hua, man blir ju yr i huvudet. Dessutom så känns det som om jag ska nysa hela tiden.. men när jag väl gör det gör jag det minst sex gånger i rad haha. Konstig sjuka det här! Ska försöka lägga mig rätt tidigt nu så jag orkar med skolan imorgon. :)

Nästa helg ska Henkan och jag åka till Uppsala igen, trevligt. "morfar" fyller 80 år, och det kan vi ju inte bara missa :) Så jag va tvungen att flytta lite på mitt möte. Men jag hoppas att det är många som kan komma ändå :) Nu ska jag kolla om någon har svarat på mina mail om böckerna till Engelskan.  Natti natti

Over and out
Maria

100209

tisdag och heldag


såhär glad är man när man är frisk allafall!


Jo det är faktiskt sant! Tisdagar är för er som är lite trogna läsare, på ett eller annat konstigt sätt ;) , den enda dagen som jag går heldag i skolan. :p 8.30-15.30.. hård dag ;) sen är det torsdag fm också.. blir jobbigt att köra på praktiken på hotel sen när det är 40 riktiga arbetstimmar i veckan, haha. Ett riktigt uppvaknande. Hur som hellst.

Dagen började med att snyta näsan ordentligen och inte riktigt känna för att ens försöka göra sig iordning sig, det spela ingen roll hur mycket smink man har, svullen blir man alltid och ögonen som i vanligafall gärna hänger lite hänger ju inte mindre en dag som denna, HAHA! ojojoj, konstigt att jag inte skrämde ihjäl någon i skolan idag. På med Henkes mjuiks-ED tröja och en "lilla my" tofs plus pannband och mot skolan. Gick rätt bra ändå. Fick lite handlat mat och godis till efterrätt med :)

Hem efter skolan, stannade på Ica och handlade och gick hem till vad jag trodde skulle bli en lång väntan på Henke men icke.. tog en timme sen rullade han in över tröskeln.. glad överraskning :) MAT!!! Så det va bara att ställa sig och laga.. Efter maten gjorde vi chokladrutor med cocos, blev tyvärr lite torra denhär gången men då kanske de räcker längre så plus och minus ;) Sen lite TV och nu spelar han skjuta/döda-spel.. Call Of Duty (eller ngt) modern wolfeare ngt 2 tror jag det heter.. fy, man mår ju dåligt av att bara se det! Så jag låtsat plugga lite här så ska jag gå och krypa ner i sängen snart. Imorgon ska jag gå och köpa nässpray för våra två här hemma har helt plötsligt mystiskt försvunnit?! Det suger verkligen att vara sjuk!

over and out
Maria

100207

bläääää :p

pms, humörsvängningar.. jag blir tokig. vad är det för fel på mig? Sur och arg för minsta lilla! åh, sur-puppa-maria-nordqvist..

Började af dagen på en rätt rak linje. Stallet efter en sen kvällning dagen innan, lite sömn med andra ord, upp kvart över sex.. gick smidigt och bra idag.. ingen som har ringt och klagat/påpekat något än så det känns ju bra! dock va jag så trött å slutet så jag nästan slumra till i bilen påväg hem. äntligen hemma blev det mat och en liten tupplur. sen var det bara att dra igång, städ och disk turen idag. Nu är Le' och Ma' här på fotboll, så grabbarna har storbilden på. jag ligger och ska försöka skriva ner sammanfattningar om kap 1-5 i administrationsboken.. går sådär när man är arg och sur, dessutom är min hals helt tjock och geléig :( mycket stackars Maria idag. men kom ihåg att jag inte alls är ledsen egentligen..

over and out
Maria

100205

hel fel torsdag

jag tror inte att man kan vakna på ett bättre sätt än till Morgonpasset i P3. Att höra dom på morgonen så pigga coh glada, det gör att man vaknar kvickt. :) Likaså idag.. dock låg jag kvar i sängen till nio och lyssnade inann jag gick upp och åt frukost. 

Idag blir det att snart gå till vårdcentralen och kolla lite där, hoppas vi kan hitta något fel på grabben! :/ Sen hem och laga någon mat.. Efter det ska jag plugga och läsa lite böcker hela kvällen lång. Tvättstugan, handling på Ica och hemkörning av Asta får avslutadagen tillsammans med en film och mys i soffan. Imorgon väntar stalljobb på morgonen och efter det är det iordningörande till 50-års kalas hos Kusinerna.. Kan bli kul det :) 

Men nu måste jag blåsa håret så jag inte får istappar i huvudet när jag går ut ;) Ska ta bilder på lägenheten och lägga ut snart... har bara inte kommit till skott med det ännu.


over and out
Maria


100203

snöblask!

Onsdagen och lillördagen började med lite extrav sovmorgon för alla här hemma. Mannen som skulle hålla koll på klockan vaknade lite för sent så det blev en lektionsfri dag för honom idag ;) dock robott jobb hela dagen så jag fick inte ut så jättemycket av det, haha.

Har precis ätit klart min frukost, så ska bädda och plocka iordning lite, sen ska jag ringa runt till praktkplatserna för nu åker jag inte en meter idag! Hua.. himla snöväder! Blir blöt om fötterna bara jag tittar ut, skönt att jag inte behöver gå ut idag :) Vi ställde in träningen förut, så jag tar nog den imorgon istället.

Resten av dagen blir plugg, plugg, plugg. Usch, hade ju gärna gjort något roligare idag. Men sen har jag flera dagar ledigt!

over and out
Maria

100202

ingen namnsdag idag

Dagen började helt okej. Maria dukade upp en frukostpicknic på vardagsrumsgolvet. Sen vart det nästan lite körigt, men vi hann lägga oss i sängen fem minuter inann det var dags för dusch och allt sådant. Farligt att lägga sig igen kan jag säga. Det är för skönt i sängen på morgonen! ;)

Mådde himla illa på morgonen men som vanligt så går det över när timmarna tickar på. Skönt det :) Så vid tio va jag vrålhunrig. Matrasten bestod av dans till moraträsk.. haha :D Kan man ha såhär kul på universitetet med?!

Efter skolan blev det bara hem en snabbis och kolla posten samt byta om. Inga muntra nyheter i postlådan idag, så snart funderar jag på att ge upp hela mitt liv som jag har just nu och flytta till en skabbig etta i det billigaste jävla området som finns, leva på att panta burkar, aldrig mera ta hjälp av någon jävla myndighet eller köpa en enda annan sak förutom mat. Asta kommer nog att åka nu, eller få stå ute. Har inte råd med allt. Måste dra ner på så mycket som jag bara kan. Men men, man ska inte klaga. Det kunde ha varit värre. Tur att jag inte fick någon hund af. Den hade jag fått lämna tillbaka.

Åh, inget kul inlägg känner jag idag. Men hur ska man kunna vara glad när allt jag gör gå emot mig? Allt verkligen. Det enda som går bra är Henrik, det är verkligen det enda. Usch va okul!

Lite roligt var ju allafall att träningen idag va skitkul och att jag är duktig nu och pluggar.. (bloggar och ska kolla ponnyakuten) ;)

Over and out
Maria


100201

första februari, äntligen resultat!

Började den här månaden med att vara ledig.. skönt sätt att inleda på faktiskt. Avslutade ju även januari med detta ;) På dagens schema står, lite disk, matlagning, bädda, och lite plugg. Till sist ska det bli ett besök på Komvux och starta igång mina distansstudier på Eng B. Om jag hinner skulle jag gärna klämma in lite träning med :)

Och på tal om träning, när jag svepte förbi spegeln i badrummet imorse fick jag se mig en glad överraskning, eller ja jag såg lite mindre av det som jag en gång sett lite för mycket av ;) MAGEN BÖRJAR MINSKA! Woho, äntligen säger jag bara.. efter snart ett halvår av träningar så kanske den äntligen kan gå tillbaka till det den var i början på sommaren förra året. Jag har vägrat att kasta mina jeans som jag inte längre kommer i men jag vågar inte heller testa dom än :P eftersom det är mera den "bakre" delen av kroppen som är problemet ;) Nej, nu måste jag gå och börja med maten. :) Ska hinna göra håret och sminka lite innan med. Tänkte bara lägga in en liten bild så ni förstår hur vältränad jag är/ska bli nu! Allafall under huden ;D



over and out
Maria

RSS 2.0